Zadatak za Orliće pred Austriju: Odigrajte na nivou realnog potencijala

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 15:26

Omladinska selekecija ostavila jako loš utisak na Prvenstvu Evrope, ali sutra može da nagovesti plasman na Mundijalito

Uspeh je napravljen plasmanom na završni turnir, ali je jasno da su omladinski reprezentativci Srbije ostali dužni i naciji i sebi tokom dosadašnjeg dela Prvenstva Evrope. Protiv Izraela je bilo - slabo. Uz brojne propuste, posebno na sredini terena. Protiv Engleske - razočaravajuće. Raspala se igra tima Aleksandra Jovića, pod naletima brže i eksplozivnije ekipe (0:4).

Polufinale je ostalo samo san, ali momci do 19 godina imaju zašta da se bore protiv Austrije. Prvo treba da odigraju meč na nivou realnog potencijala što u Slovačkoj do sada nismo videli. Potom i savladaju rivala i ostanu u igri za plasman za Mundijalito naredne godine u Indoneziji. Orlićima je dovoljan i bod kako bi osigurali meč za peto mesto i tamo tražili prolaz na Prvenstvo sveta i iskupljenje za prethodne podbačaje.

Izabrane vesti

”Momcima svaka čast na svemu što su do sada pokazali, pristupu i odnosu prema dresu. Za nas je kvalifikacioni turnir u Holandiji bio kao mini Prvenstvo Evrope, odigrali smo tri jako zahtevne utakmice, eliminisali jednu Holandiju, pobedili i Norvešku, samo sa Ukrajinom remizirali, ali bili smo bolji i u tom meču. Plasirali smo se među osam najboljih u Evropi, tamo gde nema Nemačke, Španije, Portugala, Belgije, Hrvatske, Turske, naravno Holandije…Praktično bez odmora smo stigli u Slovačku, igrali nerešeno sa Izraelom, a onda doživeli prvi poraz od Engleske, koja je prvi favorit na turniru. Selekcije koja je imala tri meseca da se pripremi za mečeve u Slovačkoj. Poraženi smo u tom meču, ali rezultat nije realan u odnosu na dešavanja na terenu. Ali sve smo to arhivirali, fokus je sada na Austriji. Uradili smo analizu, učinićemo sve da spremno uđemo u taj duel”, poručio je Aleksandar Jović.

Deluje da mladi stručnjak nije pronašao prave koordinate i način da osveži energetski istrošen tim. Srbija je tokom prethodnih 180 minuta igrala bez kreativnih rešanja u napadu, sa brojnim propustima u defanzivi. Kao da to nije bio onaj tim od koga su u FS Srbije očekivali mnogo.

”Znamo koliko možemo, pokazali smo to u Holandiji, na terenu zemlje koja evropskom i svetskom fudbalu daje možda i najveći broj igrača za lige petice. Sa velikim ambicijama smo došli i u Slovačku, zato nam je krivo što nismo imali možda malo više vremena za oporavak i pripremu. Verujem ipak da ćemo ostvariti prvi cilj, a to je plasman na Prvenstvo sveta. Dele nas dva stepenika do tog velikog uspeha. Samo pet evropskih selekcija, od 55 članica UEFA, ide u Indoneziju gde će biti 24 najbolje selekcije. Videćemo, znamo šta želimo, koliko možemo, nadam se da ćemo obradovati i nas i javnost u Srbiji”, dodao je Jović.


tagovi

Aleksandar Jovićomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara