Zadovoljstvo u Zajednici Superlige: Raste nam kvalitet fudbala

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 16:47

Održana sednica Izvršnog odbora

Kvalitet fudbala u Mozzart Bet Superligi i Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije raste, zadovoljno je konstatovano danas na redovnoj sednici Izvršnog odbora Zajednice Superlige i Prve lige.

Sednicu je vodio predsednik Zajednice Dragomir Lazović, a kao gost je prisustvovao Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Direktor takmičenja Aleksandar Pivić je podneo izveštaj uz ocenu da se sve odvija u skladu sa propozicijama i da je u početnih nekoliko kola primetan porast kvaliteta igre. Kao najveći problem do sada je konstatovana upotreba pirotehnike od strane navijačkih grupa, zbog čega je nekoliko klubova već kažnjavano.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović istakao je zadovoljstvo urađenim u prethodnom periodu, što je nesumnjivo podiglo kvalitet i vrednost obe lige u okviru Zajednice i informisao prisutne o aktivnostima FSS u prethodnom periodu. Istaknuto je zadovoljstvo početkom saradnje sa kompanijom Mozzart koja je postala naslovni sponzor Superlige i Prve lige Srbije.

Generalni sekretar Zajednice Darko Ramovš istakao je da je načinjen veliki iskorak u komercijalnom smislu i da je saradnjom sa FSS i Evropskim ligama napravljena sjajna platforma za bolju budućnost domaćeg profesionalnog fudbala.

Usvojen je predlog modela raspodele finansijskih sredstava ostvarenih od prodaje prava na naslovno sponzorstvo i prava na prikupljanje podataka sa utakmica Superlige i Prve lige Srbije, uz konstataciju da je ostvaren rekordno visok prihod u istoriji Superlige Srbije koji klubovi generišu iz samog takmičenja.

Usvojena je lista delegata ispred klubova članova Zajednice za Izbornu skupštinu Fudbalskog saveza Srbije, kao i predlog novog Poslovnika o radu Skupštine Zajednice.

Članovi Izvršnog odbora informisani su o novim projektima Zajednice na kojima će se raditi u budućem periodu, a koji imaju za cilj dalju popularizaciju takmičenja i podizanje komercijalne vrednosti liga.


tagovi

Mozzart Bet Superligaaleksandar pivićJovan ŠurbatovićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara