Donjel Malen (©Reuters)
Donjel Malen (©Reuters)

Zahavi povređen, sve oči uprte u Malena

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.20. | 12:22

PSV favorit u Valvajku, Utreht bez pobede sedam kola. I za vikend promo kvote u Mozzartu

Četiri najbolja tima u Erediviziji na samo četiri boda razlike posle 12 kola. To garantuje neizvesnu sezonu u elitnoj ligi Holandije. Među kandidatima za titulu je i PSV. Tim iz Ajndhovena je u prošlom šampionatu bio tek četvrti, ove je mnogo bolji. Izborena je šesnaestina finala Lige Evrope, a za liderom i šampionom Ajaksom Filipsovci zaostaju tri boda.

Ekipa sa stadiona Filips gostuje danas (20.00) u Valvijku protiv RKC-a koji je na 12. mestu sa 12 bodova. Domaćinu je prioritet ostanak. PSV je u odličnoj formi, ima samo jedan poraz u šampiinatu, a vezao je tri pobede.

Izabrane vesti

I ove sezone je najbolji igrač mladi napadač Donjel Malen. On je postigao sedam pogodaka u ovom šampionatu, tri manje od napadač Fajenorda Stivena Berghjusa. Malenu je ove sezonae podrška u napadu iskusni Eran Zahavi. Izraelac je ju finišu prelaznog roka stigao u Ajndhoven posle nekoliko godina u redovima kineskog Guangdžoua R&F gde je bio saigrač našeg Duška Tošića, a trenirao ga je i kandidat za novog selektora Srbije Dragan Stojković Piksi.

Zahavi je bio najbolji sterelac u Kini pročle godine. Međutim, zbog povrede je trenutno van tima, pa neće moći da igra u Valvijku. Van stroja je i Argentinac Maksimilijano Romero. Roviti su Rajan Tomas, Armando Obispo i Erik Gutijerez, ali su trenirali prehodne nedelje i mogli bi da konkurišu za tim u 13. kolu Eredivizije.

I danas promo kvote u Mozzartu. Dvojka na pobedu Mančester Sitija u Sautemptonu je 1,70. Probajte negde da nađete veću kvotu!

Biće ovo njihov prvia meč posle godinu dana pauze, jer je RKC bio u drugoj ligi prošle sezone. Poslednji meč u elitnom rangu u septembru prošle godine dobio je PSV sa 3:1 u Valvijku.

Utreht ove sezone igra veoma loše. Nije pobedio već sedam utakmica u Erediviziji, a priliku za izlazak iz kriza je meč na svom terenu protiv Fortune iz Sitarda (21.00) koja je vezala dva trijumfa i pobegla iz opasne zone.


tagovi

Donjel MalenHolandijaHolandija 1TventeEredivizijaPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara