Fudbaleri Crvene zvezde posle meča sa Novim Pazarom (© MN Press)
Fudbaleri Crvene zvezde posle meča sa Novim Pazarom (© MN Press)

Zahtev sa Marakane: Stranci da sude Zvezdi i Partizanu u plej-ofu

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.03.22. | 20:50

„Već duži period smišljeno se u FSS stvara atmosfera da Crvena zvezda ne sme biti šampion i to je činjenica koju su prihvatile i same sudije“, poručuju crveno-beli

Otkucali su u Ljutice Bogdana 1a treće saopštenje za malo više od 24 sata. Prva dva posle dešavanja u Subotici (sviran penal za Partizan protiv Spartaka), a najnovije sa konkretnim zahtevom da večitim rivalima mečeve plej-ofa, kad se završi osnovni deo prvenstva, sude – stranci.

Ponovo se pominje FSS, sugeriše na Dragana Stojkovća Piksija, podseća na sitacije iz bliske i dalje prošlosti i traži promena ambijenta.

Izabrane vesti

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti, uz neophodnu redakcijsku obradu teksta.

„Crvena zvezda godinama pravi istorijske rezultate na domaćoj i inostranoj sceni, našem klubu su vratili staru slavu, a navijačima ponos. Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala i od naših rezultata ogromnu korist imaju i svi ostali klubovi, kako od UEFA koeficijenata tako i od konkretnih finansijskih bonusa UEFA.

Duži period upozoravamo da uprkos svemu tome, kao najveći i najuspešniji klub na ovim prostorima nemamo adekvatan tretman u FSS. Iz neobjašnjivih razloga već godinu dana rukovodstvo Saveza funkcioniše u vd stanju, izbori se ne zakazuju, a svu vlast unutar saveza je mimo svih propisa, statuta i logike preuzeo selektor A reprezentacije.

Sva vlast se nalazi u rukama jednog čoveka i nekoliko njegovih službenika.

Osećamo i upozoravamo da su ugroženi takmičarski interesi Crvene zvezde. Najbolji primer je (posle sviranog i ponovljenog penala u Kruševcu) utakmica u Subotici gde je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe posle više od dva minuta kašnjenja pozvao glavnog sudiju i na njega izvršio pritisak da dosudi penal u 84. minutu. Da li ste ikada videli da utakmica nastavi da se igra i da tek posle proteka vremena od dva minuta glavni sudija bude pozvan iz VAR sobe? I to baš sudija Jovanović, čije izuzeće je Crvena zvezda tražila pre dve godine posle njegovog suđenja u derbiju kada je u 76. minutu poništio regularan gol našeg igrača Nemanje Milunovića pri rezultatu 0:0. Penalom u 84. minutu Partizan je opet počašćen dva boda koja mogu direktno uticati na osvajanje šampionske titule i direktno je ugrozilo regularnost takmičenja.

Već duži period smišljeno se u FSS stvara atmosfera da Crvena zvezda ne sme biti šampion i to je činjenica koju su prihvatile i same sudije. U obavezi smo da zaštitimo interese našeg kluba. S obzirom da nemamo poverenje u ljude koji trenutno vode fudbalski savez i sudijsku organizaciju, zahtevamo da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije.

Inostrane sudije nisu nepoznate ni takmičenju u bivšoj Jugoslaviji, niti danas u nekim evropskim ligama. Smatramo da je ovo jedini način da se povrati integritet i regularnost takmičenja.

Crvena zvezda ima obavezu prema armiji navijača da igračima i treneru obezbedi fer i sportske uslove da bi oni mogli na terenu dokazati da su najbolji kao što su to već dokazali u večitom derbiju. Crvena zvezda je najbolja i to će uprkos svemu dokazati na terenu i ove sezone, osvajanjem pete uzastopne šampionske titule“, stoji u saopštenju crveno-belih.



tagovi

FK Crvena zvezdaFSSSudije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara