Zakopao Keln, dobio otkaz, pa novi posao posle devet dana

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.11.19. | 17:20

Ponovo u sedlu...

Posle nedelju dana potrage Majnc je odlučio da akciju spasavanja u Bundesligi poveru Ahimu Beierlorzeru. Samo devet dana proveo je na birou rada ovaj 51-godišnji nemački stručnjak koji je 9. novembra posle poraza od Hofenhajma (2:1) smenjen na klupi Kelna, a zanimljivo da će debi na klupi Majnca imati u nedelju protiv istog tima samo na gostovanju.

Beierlorzer koji je poptisao ugovor do juna 2022. godine, će na klupi Majnca zameniti Sandra Švarca, a imenovanje nekadašnjeg trenera mlađih kategorija RB Lajpciga obrazložio je sportski direktor Ruven Šreder.
"Iskustvo koje je imao u Kelnu ne može da sruši njegov profesionalni kredibilitet. Ahim je tipičan trener koji je potreban Majncu u smislu kontinuiteta i načina rada. Radi se o fudbalskom znalcu koji je ostvario izvanredan profesionalni napredak i poseduje prirodan autoritet da bude lider u razvoju timskog duha."

Izabrane vesti

Ahim Beierlorzer se raduje novom izazovu. Kako i ne bi pošto je brzo našao posao...
"U Majncu se poštuje jasna fudbalska filozofija, što se podudara i sa mojim načelima. Želim da igramo aktivno, sa visokim stepenom presinga i velikom strašću", poručio je Beierlorzer.

Nema šta, zanimljiva odluka čelnih ljudi u Majncu koji su pitanje opstanka poverili čoveku koji se nije dokazao u Bundesligi. Najbolje rezultate u seniorskoj konkurenciji pravio je sa drugoligašem Regenzburgom, Keln je zakopao, a videćemo da li će naparaviti neki pomak u nekadašnjem klubu Jirgena Klopa.

BUNDESLIGA - tabela

 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara