Hulijan Alvarez (Reuters)
Hulijan Alvarez (Reuters)

Zamena za Vlahovića bi mogao da bude popularni Pauk

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 10:06

Po ceni od 25.000.000 evra

Polako se u Fjorentini mire sa odlaskom Dušana Vlahovića i samo je pitanje tajminga kada će doći do rastanka. Da li sada na zimu što je malo verovatno ili na leto što je najrealnija opcija. Naravno, ima Viola izbor i da čeka leto 2023. godine ako se zainati, ali u tom slučaju će ostati i bez centa obeštećenja...

Već je vreme polako da se razmišlja i o zameni za Vlahovića. Pogotovo što njegova alternativa Aleksandar Kokorin skoro pa i ne liči na fudbalera... Brojna imena cirkulišu po italijanskim medijima kao alternative za Vlahovića. Prvo se govorilo o Andrei Belotiju koji je odbio da produži ugovor sa Torinom i na leto će postati slobodan igrač. Potom se šuškalo o Borhi Majoralu iz Rome, Divoku Origiju iz Liverula i Arturu Kabralu iz Bazela, a sada je u kombinacijama i ponajbolji napadač južnoameričkog fudbala – Hulijan Alvarez.

Izabrane vesti

Popularni Pauk trenutno vodi River Plejt ka toliko čekanoj tituli prvaka Argentine. Dete je kluba sa Monumentala i prešao je put od talenta do igrača koji pravi razliku. Trenutno je najbolji igrač i strelac Rivera i privukao je pažnju brojnih evropskih klubova među kojima je i Fjorentina.

„Alvarez je jedini fudbaler iz argentinskog prvenstva koji je odmah spreman za jak evropski fudbal. Sazreo je i već tri godine je elitni napadač u Južnoj Americi“, rekao je Fjorentinin direktor Nikolas Burdiso.

Njegove reči nisu slučajnost i samo su podgrejale glasine da je Viola ozbiljno zagrizla za Alvareza. A ni River verovatno ne bi imao ništa protiv prodaje ako neko od zainteresovanih plati otkupnu klauzulu u visini od 25.000.000 evra. Pogotovo što sjajnom napadaču ugovor ističe u decembru 2022. godine i ova zima je poslednja šansa da se zaradi veliki novac. A Fjorentini neće biti problem da plati pomenutu sumu jer od prodaje Vlahovića na zimu ili leto očekuje makar 50.000.000 evra na ime obeštećenja...


tagovi

Hulijan AlvarezDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara