Bibars Natho (©Starsport)
Bibars Natho (©Starsport)

Zamislite Partizan bez Natha u derbiju... I o tome se razmišlja

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 11:44

Postoje nagoveštaji da bi Denil Kastiljo mogao da počne duel sa Crvenom zvezdom, a Izraelac da bude oružje u nastavku

Otkako je stigao u srpski fudbal Bibars Natho nije propustio nijedan duel sa Crvenom zvezdom. Neće ni predstojeći, samo što se sve glasnije govori o mogućnosti da umesto startera bude – rezervista.

Takav plan je poslednjih dana razmatran u Sportskom centru „Zemunelo“, jer je procena stručnog štaba Partizana da će 172. večiti derbi biti i te kako zahtevan u fizičkom smislu i da je crno-belima potreban par bržih nogu na sredini terena kako bi izdržali trku sa aktuelnim prvakom države. Ako bi krenuli Bibars Natho i Gajas Zahid, vešti tehničari, dokazano dobri realizatori, uticajni u mečevima sa najvećim rivalom, procena je da bi gost izgubio na snazi, jer je reč o momcima koji se bolje snalaze kad im je lopta u nogama, a pitanje je koliko će imati prostora za kreacije na stadionu „Rajko Mitić“.

Izabrane vesti

Zato Igor Duljaj sa saradnicima razmišlja da pribegne alternativnoj opciji i ostavi Natha na klupi. To se verovatno ne bi svidelo ni samom Čerkezu, koji je kao pravi sportista uvek željan terena, ali ni navijačima, koji u njemu vide jednu od osnovnih poluga na putu ka dugo čekanom peharu prvaka. Naročito ako se zna da je Natho uvek inspirativan u duelima sa Zvezdom, dao joj je četiri gola u karijeri (tri u derbijima, jedan u kupu), ide i preko granice bola, daje sve od sebe, predstavlja vođu tima na terenu, bez obzira što je traka obavijena oko mišice Svetozara Markovića...

Mada, Duljaj je minulih dana razmatrao opciju po kojoj bi derbi umesto Natha mogao da počne Denil Kastiljo, Ekvadorac angažovan na pozajmicu iz ukrajinskog Šahtjora. Uporište je trener Partizana pronašao u motoričkim sposobnostima Južnoamerikanca, proceni da bi trkom mogao da parira crveno-belima na sredini terena, suzi manevarski prostor In Bom Hvanu, Geloru Kangi i Mirku Ivaniću. Uostalom, 17 godina je mlađi od Natha i sa te strane deluje da može da izdrži više. Opet, Bibarsova velika prednost je iskustvo, u ovakvim mečevima često presudno. A nije samo do „suvog“ trčanja, već pre svega do, kako to treneri vole da kažu, pametnog. I zato Izraleac nikako nije otpisan. Naprotiv, njegova biografija daje mu za pravo da bude opet starter.

Ako ne bude, za slučaj da Duljaj ostane pri opciji da Kastiljo počne 172. večiti derbi, Ekvadorac bi na sredini terena, u defanzivnom smislu, dejstvovao u tandemu sa Leonardom Ovusuom, dok bi organizacija igre bila poverena Gajasu Zahidu, koji bi se sa inače krilne pozicije pomerio unutra. Na Nathovu. To bi moglo i te kako da ima „prođu“, pod uslovom da rezultat bude išao Partizanu u prilog, pa da onda sa svežim izraleskim vezistom, tokom drugog poluvremena, otprilike od 60. minuta do kraja, napadne Zvezdu i zada joj udarac.

Nije prvi put da tako stručni štab razmišlja u slučaju Bibarsa Natha, ostavio ga je na klupi poslednja dva puta kad je na programu bio derbi u okviru plej-ofa, kao i dvaput u finalu Kupa Srbije. Doduše, svaki put bi se završilo bez pozitivnog efekta po crno-bele.

S druge strane, ima nešto u opredeljenju Igora Duljaja, koji je kao igrač pokrivao poziciju defanzivnog veznog i zna njene zakonitosti. Zato je u prva dva derbija na klupi, u martu i aprilu prošle godine, počeo sa igračem koji fizičkim karakteristikama podseća na Denila Kastilja. U pitanju je Andres Kolorado, čiji učinak možda nije bio zapažen u celosti, ali na mečevima sa Crvenom zvezdom nije razočarao. U Humskoj se nadaju da neće ni Kastiljo, ako dobije šansu umesto Natha.


tagovi

Bibars NathoDenil KastiljoFK Partizan172. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara