Dragan Stojković (©MN Press)
Dragan Stojković (©MN Press)

Žao mi je što nisam imao Spajića i Nastasića

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 15:11

“Razmišljalo se i o drugim igračima, ali…”

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Filip Kostić … Samo neki od igrača koji zbog povreda nisu bili na svom vrhuncu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Priznaje i selektor Dragan Stojković da se čak i razmišljalo i o pozivanju nekih igrača sa manjim renomeom, no bez zdravstvenih problema, ali da na kraju žali samo za dvojicom.

Izabrane vesti

Žao mi je što sa nama nisu bili Matija Nastasić i Uroš Spajić”, rekao je Stojković, pa obrazložio.

Oni su imali iskustvo da pomognu… Ali, Spajić je imao tu nesreću da je doživeo ozbiljnu povredu, a Nastasić, znate i sami, ima hronične probleme i bilo bi neozbiljno da smo se oslonili na igrače za koje ne znate sa sigurnošću da li ćete moći da računate”.

A zamene za Vlahovića, Mitrovića, Kostića?

Bilo je razmišljanja na tu temu, ali po nekim prognozama i uveravanjima da će sve biti OK i da ima vremena za oporavak, odlučili smo se za ovaj sastav. Uostalom, ova lista od 26 igrača koja je napravljena nije se pravila po kancelarijama, nije se gledao ničiji interes, trezveno je napravljena, to su igrači koji su izneli teret kvalifikacija. Prvi put u novijoj istoriji našeg fudbala nije bilo primedbi na spisak. Imam stav, pošteno radim posao za dobrobit srpskog fudbala. I vi mediji ste sami konstatovali da je to jedna realna lista… Bilo je igrača koji nisu učestvovali u kvalifikacijama, ali nije bilo realno da se nađu tu ispred igrača koji su naše perjanice, udarne igle”.

Teško se dakle ulazi u ovaj tim.

Nemam nikakvu grižu savesti i svi koji su se našli na spisku, tu su zasluženo. Veliki uspeh smo napravili samim plasmanom na Mundijal, čudo nad čudima pobedivši Portugaliju i toga ćemo biti svesni tek za nekoliko godina. Neću dozvoliti ni da nam neko negira plasman u A ligu nacija, među najbolje reprezentacije Evrope. Ali, čak i da smo prošli grupu, kasnije ništa ne bismo uradili. Nismo bili spremni na neki dalji korak. Ne bih sedeo ispred vas da se osećam osramoćeno, bezvredno, ili poraženo. Mi jesmo izgubili, ali nismo poraženi. Koračamo uzdignute glave i nemamo čega da se stidimo”.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara