Kristof Knasmilner (Reuters)
Kristof Knasmilner (Reuters)

Zapamtite ime Kristof Knasmilner! Sparta ga je večeras dobro zapamtila... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 22:39

Rapid posle preokreta srušio Čehe na krilima majstora iz veznog reda

Rapid iz Beča i Sparta iz Praga su najveći i najpopularniji klubovi u svojim zemljama ali poslednjih godina nemaju mnogo uspeha u Evropi. I neko od njih ga neće imati ni ove sezone. Sudbina ih je spojila već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a prvu bitku je dobio Rapid. Ko će dobiti rat, videćemo posle revanša u Pragu naredne nedelje.

Zahvaljujući sjajnom vezisti Kristofu Knasmilneru, Rapid je večeras preokrenuo na svom terenu i slavio 2:1 pred revanš u Pragu. Ne baš velika prednost ali svakako lepa ako se zna da su Austrijanci gubili 0:1 na poluvremenu i bili na ivici ambisa.

Izabrane vesti

Sparta je šokirala skoro 20.000 navijača na stadionu u Beču golom za vođstvo već u trećem minutu. Ladislav Krejči II je ostao sam na petercu posle centaršuta Dočkala iz slobodnjaka i preciznim udracem glavom doveo Čehe u prednost.

Imali su Austrijanci sreće da već u 11. minutu nisu primili i drugi gol kada je Vimer zakasnio na desnoj strani da zatvori. Posle toga je Rapid preuzeo incijativu i počeo da vrši sve veći pritisak. Ljubičić je imao strašan šut sa distance ali je golman Nica spasao Spartu i Česi su nekako otišli na poluvreme sa golom prednosti.

Usledio je žestok pritisak Rapida na početku drugog poluvremena, Nica je imao još jednu sjajnu intervenciju, a onda je na scenu stupio iskusni vezista Kristof Knasmilner. Nekada veliki talenat koji je prošao kroz škole Bajerna i Intera ali nije tamo dobio šansu, pokazao je večeras zašto je tada smatran perspektivnim igračem. Izjednačujući gol u 63. minutu je bio pravo remek delo. Prethodila mu je duga akcija domaćih fudbalera, a onda je Knasmilneru došao trenutak inspiracije i šmekerski je bocnuo loptu koja se spustila pod prečku. Uživajte...

Takav gol je dao krila domaćim fudbalerima da pojure kao totalnom preokretu i uspeli su za manje do 10 minuta. Opet Knasmilner! Ljubičić mu je centrirao, a Rapidov heroj se sjajno ubacio iz drugog plana i lagano gurnuo loptu u mrežu pored Nice.

Na kraju je Rapid mogao i do trećeg gola ali je Nica spasao Čehe još teže situacije u revanšu. Inače, ceo meč za domaći tim je odigrao i nekadašnji Zvezdin bek Filip Stojković.


tagovi

Rapid Bečkvalifikacije za Ligu šampionaSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara