Zapatina simultanka vezala Gatuzu omču oko vrata: Gasperini juri ka prvom trofeju u karijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 22:42

Atalanta odličnom igrom protiv Napolija zakazala duel sa Juventusom u finalu Kupa Italije – 3:1

To je Atalanta u svom punom sjaju: nalet, kombinatorika, ofanzivna kreacija i tri lopte u mreži Napolija. Zaslužio je Đan Paolo Gasperini, taj veliki fudbalski nejmar, da se posle svega što je uradio u Bergamu bori za prvi trofej u trenerskoj karijeri. U velikom finalu čekaće ga Juventus, kao najveći mogući izazivač, ali posle večerašnjeg revanša Kupa Italije šef stručnog štaba Atalante na dobrom je putu da unazadi karijeru mlađeg kolege Rina Gatuza. Imao je nekada sjajni vezista Milana ispred sebe ultimatum, potpisan rukom gazde kluba De Laurentisa, da prosto mora da dobije Atalantu kako bi sačuvao posao, posle prvenstvenih podbačaja. Nije uspeo, Boginja Provincije je bila jaka i silovita, i ostavila Gatuzu nedeljni meč sa Juventusom kao poslednju „vadilicu“ – 3:1.

Bilo je oscilacija u igri Atalante, čak i elemenata duela sa Torinom, ali ovoga puta tim iz Bergama nije mogao da prospe već viđenu pobedu. Svesni da su Napolitanci drastično oslabljeni u defanzivnom redu, i da je Gatuzo morao da se osloni na iznuđeni štoperski tandem Maksimović – Rahmani, domaćini su od starta bili direktni. Ponajviše Duvan Zapata, nekadašnji napadač Napolija.

Izabrane vesti

Kolumbijac nas je navikao na svakakva čudesa u dresu Atalante, ali večeras je odigrao jedan od najboljih mečeva u ovoj takmičarskoj godini. Ne samo što je dobio gomilu duela sa defanzivcima Napolija, već je u 10. minutu strašnim pogotkom najavio konačan epilog. Bila je to klasična akcija Atalante, koja je završena projektilom ubojitog napadača sa 25 metara. Ništa tu nije mogao David Ospina.

Kao ni šest minuta kasnije. I opet smo videli čaroliju Duvana Zapate. Posle snage i topovskog udarca, videli smo na delu inteligenciju napadača Atalante. Krajičkom oka Zapata je ugledao Matea Pesina koji se ubacio iz drugog plana. Veštim dodavanjem doveo ga je u situaciju iz koje se ne promašuje.

Bilo je već tada jasno da će se Gatuzo i Napolitanci teško izvući iz živog blata. Temperamentni stručnjak odlučio se da zaigra još rizičnije u drugom poluvremenu. Umesto Elmasa u igru je ušao Politano. Ubrzo se pojavila nada za goste. Napravili su domaći jednu od retkih grešaka na svojoj polovini. Netačno dodavanje presekao je upravo Politano, proigrao Lozana koji je prepolovio prednost domaćina.

Međutim, nadanja Napolija i Gatuza bila su uzaludna. Posebno, zbog raspoloženja Zapate. Snažni napadač je do kraja meča napravio još jednu kreaciju. I to kakvu. Između šumu nogu gurnuo je ponovo Pesinu koji je postavio konačan rezultat.

KUP ITALIJE - POLUFINALE (REVANŠI)

Utorak

Juventus - Inter 0:0 /prvi meč 2:1/

Sreda

Atalanta - Napoli 3:1 (2:0) /prvi meč 0:0/

/Zapata 10, Pesina 16 i 71 - Lozano 53/


tagovi

Duvan ZapataĐenaro GatuzoNikola Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara