Lazetić (© MN Press)
Lazetić (© MN Press)

Žarko Lazetić: Nije idealno, nije ni tragično, stojim ispred ovog tima

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 14:05

Metalac u Subotici bez Krajišnika, vraća se Vlalukin

Remi u Nišu, poraz od Crvene zvezde u Beogradu, a taman kad se očekivala pobeda nad Mladosti, zakazao je Metalac. U prethodnom kolu Superlige poražen je u Gornjem Milanovcu, dozvolio Lučancima da mu se primaknu na bod zaostatka, a jedan od problema na toj utakmici je što sastav Žarka Lazetića posle pet mečeva kod kuće nije dao gol.

Primio je dva, između ostalog i zbog individualnih grešaka, ali mladi trener staje u zaštitu izabranika i obrazlaže da su propusti prirodna pojava.

Izabrane vesti

Fudbal je kolektivni sport, sve rešavamo timski. Imamo najmlađu ekipu u ligi i kad ide dobro sve je super i svi smo super, ali kada se izgubi, tražimo individualne greške. A sve što se dešava je posledica timskih zasluga, tako je i kada ide i kada ne ide. Stojim čvrsto ispred ovog tima, ispred načina na koji igramo i loš rezultat na jednoj ili dve utakmice ne može na to da utiče. Naprotiv. Stvari nisu idealne, ali ni tragične, važno je samo ono što je ispred nas“, kazuje Lazetić.

Njegov tim će u subotu gostovati Spartaku oslabljen neigranjem veziste Damjana Krajišnika, u konkurenciju se vraća desni bek Jovan Vlalukin, a Nikola Grbović je pod upitnikom usled lakše povrede.

„Moraćemo da pokažemo veću kompaktnost i bolju timsku igru, posebno kada stvari ne idu kako smo zamislili. Spartak je tim fenomenalnih pojedinaca, vratio se trener koji dobro poznaje ekipu, odmah je pobedila i jasno je da je favoriti. Teren je merilo, imamo svoje ambicije, očekujem od momaka da pokažu pravu reakciju i stav“, dodao je Lazetić.

Jedan od aduta stručnog štaba Metalca na severu države biće mladi napadač, Nikola Furtula, zasad strelac dva gola u Superligi.

Znamo da nas Spartak može iznenaditi individualnim kvalitetom, jer nema ustaljen sistem igre, za svakog protivnika je nezgodno saznanje da mogu potezom pojedinca da reše meč. Mi, kao mlada ekipa, željna dokazivanja i rezultata, imamo svoje ciljeve od kojih ne odstupamo, pripremali smo se tako da nas ne iznenade“, ističe Furtula.



tagovi

Žarko LazetićMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara