Žarko Lazetić (Reuters)
Žarko Lazetić (Reuters)

Žarko Lazetić: Ocena je odličan pet za Frajburg i slaba za nas

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 23:44

TSC ubedljivo poražen u Nemačkoj, a moglo je biti i gore od 0:5

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Frajburga/

Ubedljiv poraz vicešampiona Srbije na krcatom stadionu Evropa-Park i najteži poraz TSC-a u prvoj sezoni u Ligi Evrope. Ni u jednom segmentu nije uspeo tim iz Bačke Topole da parira Frajburgu, a kako se bližio kraj utakmice debakl je mogao da bude i teži nego 0:5. Za razliku od svih prethodnih utakmica, pa čak i prvog poluvremena duela današnjih rivala u Bačkoj Topoli, ovo je bila najslabija partija izabranika Žarka Lazetića ove jeseni posle blickriga Brage za jedno poluvreme.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Topolčana svestan je da je njegov tim nadigran i ističe da na terenu nije ostvaren plan koji je bio zamišljen pre utakmice. Dosta su grešili fudbaleri srpskog predstavnika u Ligi Evrope, a još teži poraz sprečio je golman Veljko Ilić.

"Ocena je odličan pet za Frajburg i slaba za nas. Čestitam protivniku na očigledno zasluženoj pobedi. Prvo poluvreme smo bili dosta u niskoj zoni, nismo uspevali u presingu, plan je bio da budemo mnogo više nego toliko nisko. Sa loptom dosta nesigurnosti, osnovna stvar je bila da nismo dovoljno želeli loptu. Pod velikim pritiskom smo bili, kada smo želeli napred, loša rešenja, loši pasovi. Promenili smo formaciju i prešli na 4-3-3, to je bilo desetak minuta kako treba i onda smo počeli da gubimo lopte na našoj polovini, pa su nas kaznili, a mogli su i više“, rekao je Lazetić odmah po završetku utakmice.

Nije uspeo TSC da ponovi neka prethodna izdanja, niti prvo poluvreme prve utakmice sa Nemcima, kada je imao prednost. Ne želi, ipak, previše da se opterećuje večerašnjim ubedljivim porazom strateg vicešampiona Srbije, jer već u nedelju njegov tim igra derbi sa Vojvodinom.

"Loša utakmica za nas, tek sada se vidi koliko smo mi bili u Bačkoj Topoli nerealno blizu i bili nezadovoljni rezultatom, ali ne možemo baš u kontinuitetu na ovom nivou da ponavljamo takve partije. Mojim igračima je sada sve jasno, svega su svesni, okrećemo se utakmici protiv Vojvodine, biće vremena da se ovo sve analizira“, naveo je Žarko Lazetić.


tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaLiga EvropeFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara