Lazetić u Humskoj (© Star sport)
Lazetić u Humskoj (© Star sport)

Žarko Lazetić: Prenebegava se činjenica da je Partizan mnogo dobra ekipa, daje po četiri-pet golova svakom

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 14:44

Trener Metalca se nada povoljnom ishodu protiv Javora

Protiv Partzana se nije moglo, protiv Javora bi trebalo. Nije uspeo Metalac da prođe ništa bolje od većine timova koji su se tokom proleća sastali sa crno-belima, niti je to bilo relano, ali po povratku u Gornji Milanovac rastu mu šanse da osvoji bod(ove).

Razlog: u aktuelnom prvenstvu na svom stadionu poklekao je samo u sudaru sa šampionskim sastavom Crvene zvezde, pa se nada da će u duelu sa Ivanjičanima nastaviti trend povoljnih rezultata na stadionu kraj Despotovice.

Izabrane vesti

Posle tri meča na kojima je osvojio pet bodova (pobeda nad Voždovcem, nerešeno sa Mladosti i Napretkom), sastav Žarka Lazetića traži oporavak od 0:3 u sudaru sa crno-belima.

U takvim mečevima najčešće igrate koliko vam protivnik dozvoli. Prenebegava se činjenica da je Partizan mnogo dobra ekipa, u seriji od 18 pobeda i svaku utakmicu u ovom delu sezone dobija sa četiri-pet golova razlike. Naravno da smo mogli bolje, ali nije lako doći pred njih, koji su u ovakvoj formi, odigrati bez grešaka“, pojasnio je Lazetić.

Tu pre svega misli na skrivljeni penal Mlađenovića za prvi i izgubljenu loptu Zoćevića kao prethodnicu trećeg gola favorita.

„Sastavni su deo fudbala, svaki igrač ima pravo na grešku. Mi smo i na drugim utakmicama, kao svaka ekipa, pravili greške, s tim što nas protivnici nisu efikasno kažnjavali. Partizan te u većini slučajeva kazni, i u tome je razlika. Mi gledamo da takve stvari svedemo na najmanju moguću meru i da pružimo na svim sledećim utakmicama bolju partiju, pa i sutra protiv Javora. Prošlo kolo nam je bila velika škola i izvući ćemo mnogo korisnih pouka“.

Superliga Srbije, sreda, 14 časova: (2,25) Metalac (3,15) Javor (3,45)

Metalac je u prvom delu sezone savladao Javor u Ivanjici, a dobio ga je i u generalnoj probi pred nastavak prvenstva (oba puta po 3:1).

„Javor ima dobru ekipu, mlade igrače, kontinuitet struke. Posle utakmice s Partizanom, koja je uvek specifična, gde nismo bili ono što smo želeli, imamo zadatak da odradimo sve što je do nas u smislu podizanja koncentracije i pokažemo da je prošla utakmica bila jedan slab dan. U svakom susretu imamo obavezu da budemo na najvišem nivou, iz čega uglavnom proizađe povoljan rezultat za nas. Dobro poznajemo ekipu Javora, igrali smo s njima i dve prijateljske i jednu utakmicu u prvom delu, tako da nema velikih tajni“, zaključio je Žarko Lazetić, trener Metalca.


tagovi

Metalac Gornji MilanovacMetalacŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara