Zašto hoćeš Pogbu, kad može Fabijan Ruiz?

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 10:20

Real se okrenuo dovođenju centralnog veziste Napolija

Da su pametni ne bi čekali ni časa. Zavukli bi ruku u džep i doveli igrača koji zna da napravi razliku. Kakav Pol Pogba, kakvo natezanje sa Mančester junajtedom, čelnici Reala menjaju smer, gledaju ka Italiji i vide Fabijana Ruiza kao potencijano rešenje problema na sredini terena.

Naravno, ostaće, pre iz ekonomskih nego sportskih razloga, Pogba meta broj jedan, mada ako Francuz ne završi na stadionu „Santjago Bernabeu“ ili ako Totenhem ne popusti u slučaju Kristijana Eriksena (želja broj dva), okrenuće se Real Napulju i pokušati da dovede centralnog veznog koji ovih dana blista na Čizmi i u dresu mlade reprezenatcije Španije, sa kojom je dogurao do polufinala Prvenstva Evrope.

Izabrane vesti

Ruiz ima 23 godine, minule sezone odigrao je 40 utakmica za Napolitance u svim takmičenjima, dao sedam i namestio tri gola, međutim, nisu brojke ono što ga izdvaja. Preporučuju ga odličan pregled igre, umeće da promeni stranu, izbaci saigrače pred gol, spremi im šansu, poveže redove, a u ofanzivnom fudbalu kakav neguje Karlo Ančeloti njegovi kvaliteti dolaze do izražaja i deluje da bi se snašao u ekipi koja voli da napada. A zadatak kraljevskog kluba je baš ofanziva, po svaku cenu.

Operacija dovođenja Fabijana Ruiza nije nimalo jednostavna, makar zvao i Real. Caka je u tome što Španac nema otkupnu klazulu kakvu uglavnom stavljaju gazde italijanskih klubova, međutim, u ovom slučaju Aurelio de Laurentis odlučio je da rizikuje minulog leta kad ga je doveo iz Betisa za 30.000.000 evra tako što mu nije odmah okačio otkupnu cenu. Zato je u situaciji da sam diriguje uslove, kao što je činio u slučajuevima kad je Juventusu prodavao Goznala Iguaina za 94.700.000 evra ili kad traži skoro 150.000.000 evra za slobodu Kalida Kulibalija. Pretpostavka Asa je da Ruiza ne bi pustio za manje od 70.000.000 evra, čime bi vie nego duplo naplatio njegov dolazak, ali mu se ne žuri. Fabijan je tek jednu sezonu izgurao na stadionu „San Paolo“, ugovorom je vezan do 2023, u pripremi je i obnova, za veću platu od postojećih 1.500.000 po sezoni. Očekuje se da tad u papire bude ubačena klauzula, ali je teško proceniti na koliko će biti postavljena.

S druge strane, Real vrši presing. Trener Zinedin Zidan po svaku cenu želi centralnog veznog, a kako je poslovna politika poslednjih godina oslanjanje na mlade igrače, pred kojima je budućnost, možda ima smisla da baš Fabijan Ruiz sa 23 godine stigne u glavni grad Španije. Florentino Perez je uspeo da izgradi dobre poslovne odnose sa Napolijem minulih sezona, prodao mu je Gonzala Iguaina, Hosea Kaljehona i Raula Albiola, maltene je dogovoren odlazak Hamesa Rodrigeza za 42.000.000 evra. Pominje se da bi Karlo Anćeloti rado video Tea Ernandeza na levom beku, pa nije iskjučeno da u toj razmeni igrača bude mesta, uz neke doplate, i za Fabijana Ruiza.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara