Ronaldo (©Reuters)
Ronaldo (©Reuters)

Zato je doveden! Junated je živ zahvaljujući Ronaldu, Portugalac i De Hea "ukrali" pobedu Viljarealu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 29.09.21. | 22:57

Sedmica Crvenih đavola u nadoknadi pogodila za prvi trijumf u grupnoj fazi Lige šampiona

Ako se neko pitao zašto je doveden Kristijano Ronaldo odgovor je dobio večeras. Portugalac je majstor za velike utakmice, ali i za infarkt završnice. Ole Gunaru Solskjeru ne trese se klupa samo zahvaljujući Ronaldu. Sedmica Junajteda sprečila je novi krah Mančester junajteda, "ukrao" je Kristijano Ronaldo pobedu Viljarealu - 2:1 (0:0)

Od ovog šoka teško će se Viljareal oporaviti... Žuta podmornica raznela je Mančester junajted u prvom poluvremenu, gledali su navijači Crvenih đavola maltretiranje svog tima, ponižavanje defanzivaca i bravure Davida de Hee. Španski golman održavao je Mančester junajted na veštačkom disanju, i kada se čino da će u reprizi prošlogodišnjeg finala Lige Evrope biti podeljeni bodovi, ukazao se Kristijano Ronaldo. Ne može jednog od najvećih svih vremena niko baciti u drugi plan kada postaje rekorder!

Izabrane vesti

Junajtedova sedmica je 178. put zaigrala u Ligi šampiona i po tome je rekorder. Više ne deli prvo mesto sa Ikerom Kasiljasom, dugogodišnjim vlasniom rekorda. Ronaldo je tako izbio na prvo mesto u ligi šampiona po još jednom parametru, a pre ovog držao je rekord po broju postignutih golova (136), pogodaka u nokaut fazi takmičenja (67), asistencija (48), najviše golova u jednoj sezoni (17), broju utakmica na kojima je u nizu pogađao (11), broju osvojenih trofeja Lige šampiona (pet)...

Čekao je Kristijano Ronaldo nadoknadu da baci Old Traford u trans, postigne drugi gol u Ligi šampiona po povratku i postane drugi najstariji strelac u istoriji mančesterskog kluba posle Brajana Robsona. Eksplodirao je Old Traford u petom minutu sudijske nadoknade. Pokušao je Ronaldo da spoji Lingarda sa golom, ovaj nije bio u poziciji da zatrese mrežu, vratio je loptu do Portugalca, a Ronaldo je poslao loptu na mesto gde je, verovatno, jedino mogla da prođe. Mančester junajted je živ, nije više zakucan za dno grupe F. I koliko će se navijači noćas klanjati Kristijanu Ronaldu, možda još više treba Davidu de Hei.

Pucajte, ja (i dalje) držim čas. Da Mančester junajted ne prođe kao bos po trnju, a Old Traford drugi put ne ostane skamenjen jedini na čiji račun zasluge mogu ići je David de Hea. Čuvar mreže gola Crvenih đavola je od dolaska na Teatar snova nebrojano puta vadio kestenje iz vatre, u prvim sezonama po penzionisanju ser Aleksa Fergusona bio je jedina svetla tačka. Večeras je podsetio bravurama sve navijače Mančester junajteda, ali i one koji to nisu, da crni dani nisu bili tako daleko. Ako su ikada i napustili Old Traford... 

Viljareal je kao od šale eksploatisao mane Mančester junajteda, poigrava se Žuta podmornica sa defanzivcima domaćeg tima. Rafael Varan trebalo je da unese dozu mirnoće, da stabilizuje odbranu Crvenih đavola i unapredi je. Za sada to ne čini, već su njegove igre kontraproduktivne. Pravio je kardinalne greške i može da zahvali Davidu de Hei što mu je čuvao leđa i što nije pukla bruka. 

Urlao je David de Hea na poslednju liniju tima, paradama održavao Mančester junajtedu glavu iznad vode i čuvao san o osvajanju prva tri boda u ovom izdanju Lige šampiona. Ostavljen je na vetrometini, na milost i nemilost Paku Alkaseru i Danjumi. Verovatno ni španskom golmanu nije sasvim jasno kako je vadio već viđene lopte iz gola. Posebno u situaciji kada je Pako Alkaser sa nekoliko metara glavom tukao pod prečku. Ali, ni španski golman nije svemoguć.

Bilo je jasno da će u jednom trenutku pokleći i David de Hea. Ne mogu doveka fudbaleri Viljareala da rpomašuju sve živo. Tako je i bilo. Igrao se 53. minut kada je sevnula kontra Žute podmornice. Čekao je Trigeros da utrči Danjuma, proigrao ga je, a holadsko krilo je tačno znalo gde će biti Pako Alkaser – u petercu, tamo gde caruje.

Junajtedova brana probijena je, a kada do toga dođe, Crveni đavoli počinju da igraju fudbal. Postoji neka posebna lampica koja se pali kod igrača Mančester junajteda, aktivira se tek po primanju gola. Valjda su zato majstori preokreta u Premijer ligi. Prednost Viljareal nestala je posle sedam minuta. Bruno Fernandes je izveo prekid, poslao je loptu na ivicu kaznenog prostora, a Aleks Teljes je odapeo strelu. Uhvatio je brazilski bek volej i postigao prelep gol.

Mogao je Mančester junajted do preokreta i pre 95. minuta, video je kompletan stručni štab i igrački kadar Crvenih đavola loptu u golu, ali je Edinson Kavani zablokirao. Jedan od većih promašaja Matadora. A, u nadoknadnom vremenu je Džesi Lingard propustio novu veliku priliku. Zahvatio je loptu u petercu, a Heronimo Rulji je refleksnom reakcijom sprečio gol i, ipak, samo prolongirao neizbežno.

Od Kristijana Ronalda nije bilo spasa...

GRUPA F

Atalanta - Jang Bojs 1:0 (0:0)

/Pesina 68/

Mančester Junajted - Viljareal 2:1 (0:0)

/Teljes 60, Ronaldo 90+5 - Alkaser 53/



tagovi

Liga šampionaMančester JunajtedViljareal

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara