Mlade nade Belorusije upisale i treći trijumf u finalnoj seriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.03.20. | 17:27

Minskije Zubri imali prednost pred poslednju trećinu

Činilo se da će Minskije Zubri danas konačno upisati pobedu protiv reprezentacije Belorusije do 17 godina u finalu tamošnjeg drugog ranga, ali se to ipak nije desilo. Mlade nade ove zemlje smogle su snage da u završnih 20 minuta dođu do velikog preokreta i tako povedu sa 3:0 u seriji – 3:4.

Izuzetno je zanimljivo da su Minskije Zubri do ovog finala gotovo redovno pobeđivali današnjeg rivala. U ligaškom delu prvenstva odneli su pobedu od 4:0 na domaćem terenu pre samo nekoliko meseci, ali očigledno da im u ovoj finalnoj seriji nešto "ne leži".

Izabrane vesti

Međutim, juniorski tim Belorusije je završio na prvom mestu nakon ligaškog dela šampionata sa 94 poena i tako je pokazao da je najozbiljniji rival u ovoj grupi timova. I prethodni duel, baš kao i ovaj, beloruski tim rešio je u svoju korist rezultatom 4:3.

Danas je nakon prve trećine rezultat bio nerešen (1:1), da bi Minskije Zubri u drugih 20 minuta došli do dva gola i tako stekli prednost pred završnu trećinu.

Međutim, Belorusija je uspela da se izbori sa pritiskom, zatvori prilaze ka svom golu, a da na drugoj strani u završnoj trećini postigne dva gola i time stavi ovaj meč u knjige. Velikih 3:0 u seriji koja se igra na četiri dobijena meča znači da Juniori sada imaju četiri meč lopte da sve završe i dođu do titule.

BELORUSIJA 2 - HOKEJ, FINALE

Sreda
Minskije Zubri - Belorusija M17 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara