Završen sastanak Juventusa i Bajerna, Braco je optimista iako nudi malo

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 21:07

I dalje bez dogovora ali...

Današnja blic poseta Bajernovog sportskog direktora Hasana Salihamidžića kolegama iz Juventusa nije završena nikakvim dogovorom oko transfera Matijsa De Lihta ali su neki pomaci u pregovorima napravljeni.

Salihamidžić je danas sleteo u Torino, razgovarao sa Juventusovim čelnicima dva sata oko kupovine De Lihta i ekspresno se vratio u Minhen na raport Rumenigeu i Bajernovom rukovodstvu po instrukcije za dalje korake.

Izabrane vesti

Prilikom odlaska sa torinskog aerodroma, novinari su pitali Salihamidžića za De Lihta.

„Pregovaramo ali ne mogu ništa više da otkrijem. Optimista? Uvek“, rekao je uz osmeh popularni Braco.

Ubrzo posle Salihamidžićevog odlaska su u italijanskim medijima procurile i infromacije o detaljima Bajernove ponude. Ona iznosi „samo“ 60.000.000 evra fiksno plus neki bonusi, ali je glatko odbijena.

Juventusova početna pregovaračka pozicija je: Devet cifara. To znači 100.000.000 evra. Ali kako Italijani često vole da stave nerealne početne tačke u pregovorima, jasno je da su sormeni za komprimise i popust.

Normalno je da Juve želi da inkasira maksimalnu sumu novca za igrača koji je Ajaksu plaćen 85.000.000 evra i čija ih plata godišnje košta preko 12.000.000 evra na bruto nivou. Ali isto tako su Bjankoneri svesni da im je ovo leto poslednje u kojem će pregovarački kapacitet biti na njihovoj strani. Igrač ima ugovor do 2024. i već sledećeg leta će ući u poslednju godinu ugovora što znači da klub ne upravlja pregovorima i da mora da pristane na ono što mu se nudi. Sada je pravi trenutak za prodaju.

U međuvremenu se očekuje i druga Čelsija ponuda. Prva koja je iznosila 70.000.000 evra plus bonuse ali je odbijena. Igrač bi radije u Minhen nego u London ali Plavci verovatno mogu da ponude više i biće zanimljivo videti kako će im izgledati naredna ponuda.

U Torinu je zbog dolaska Pola Pogbe ovih dana boravila i Rafaela Pimienta, brazilska advokatica koja posle smrti Mina Rajole vodi najznačajnije pregovore njegovih klijenata. Ista agencija zastupa i De Lihta tako da se Pimineta posle Pogbine promocije bacila na transfer Holanđanina. Dogovor sa Bajernom oko igračevih uslova je tu ali treba smekšati Juventus i naterati bajern da izađe sa bogatijom ponudom.

Italijanski mediji veruju da bi Stara dama dala zeleno svetslo ako bi neko ponudio fiksnih između 80.000.000 i 90.000.000 evra za De Lihta. Slede vrući dani... Pogtovo što i Juve mora da dovede zamenu i što je prva meta Bremer koji bi mogao da završi u Interu ako Nerazuri dogovore prodaju Škrinijara u PSŽ pre nego što Bjankoneri prodaju De Lihta.


tagovi

Matijs de LihtHasan SalihamidžićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara