Martin Brajtvajt (©Reuters)
Martin Brajtvajt (©Reuters)

Završena Brajtvajtova ekskurzija u Barseloni, sledeća stanica – London ili Liverpul

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 16:22

Danski reprezentativac već pakuje kofere

Haos koji je Barselona napravila s dovođenjem Martina Brajtvajta iz Leganesa prošle zime, koji su dozvolili čelnici La Lige, najavljivao je još tada da bi danski golgeter mogao da bude samo sredstvo da se premosti kriza u napadu i ništa više. Malo više od pet meseci pošto je transfer realizovan bez saglasnosti ljudi iz Leganesa, Brajtvajt je spreman da promeni sredinu i krene dalje.

Njegova ekskurzija na stadionu Kamp Nou po svoj prilici neće trajati ni pola godine. Bez meča u Ligi šampiona i uz samo jedan gol u Primeri kao igrač katalonsko giganta, Brajtvajt mora da krene dalje, iako to on možda ne bi želeo. Katalonski Mundo Deportivo najavljuje njegov odlazak i selidbu pravo u Premijer ligu, odakle veliko interesovanje pokazuju Vest Hem i Everton.

Izabrane vesti

Karamele i dalje čuvaju dobar odnos sa ljudima iz Barselone posle transfera Andrea Gomeša, Džerija Mine i Lukasa Dinja, a sada bi istim putem mogao da krene i Brajtvajt. Barselona će pokušati da anulira novac izdvojen za njegov transfer krajem februara i dobije od potencijalnih kupaca oko 18.000.000 evra. Toliko koštaju onih 403 minuta, koliko je Brajtvajt proevo na terenu. Možda bi upisao i koji minut ili gol više, da nije bilo pandemije virusa korona, jer do trenutka kada se fudbal ponovo igrao u Španiji Luis Suarez je već bio spreman za igru.

Vest Hem takođe juri pojačanja na tržištu kako bi pojačao napadačke opcije, s obzirom da je u tek završenoj sezoni dosta škripalo upravo u završnoj trećini. A, Brajtvajt se nameće kao razumno rešenje pre svega zbog svoje vrednosti na tržištu. Nije skup, a na Olimpijskom stadionu veruju da bi mogao da odgovori zadatku, s obzirom da je u Leganesu svojevremeno bio prilično oštrog njuha za golove. Podsetimo, Vest Hem je prošlog leta izdvojio preko 50.000.000 evra za Sebastijana Alea iz Ajntrahta, a svoju debitantsku sezonu u Premijer ligi završio je sa tek sedam golova. Najbolji strelac Čekićara bio je Majkl Antonio sa 10 pogodaka.

Interesovanje za Brajtvajta postoji i iz Primere. Navodno, njegove usluge traže Sevilja, Real Sosijedad i Valjadolid, s tim što Mundo navodi da će neko platiti 18.000.000 evra za njega zbog teške finansijske krize u zemlji i među klubovima.

Možda na Ostrvu bude ima više sreće...



tagovi

Martin BrajtvajtLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara