Marko Nikolić (©Starsport)
Marko Nikolić (©Starsport)

Završeno: Marko Nikolić u Dubaiju umesto Leonarda Žardima

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 14:16

Trofejni trener se seli na Bliski istok, bogat ugovor na godinu dana

Ljudi planiraju, Bog odlučuje. Postoje situacije u životu kad je potrebno koračati u susret izazovima, a kako je Marko Nikolić često znao ispravno da proceni okolnosti, prihvatio je da se preseli u arapski svet, iako je dugo odolevao mogućnosti odlaska na Daleki istok. Trofejni srpski stručnjak je novi šef stručnog štaba Šabab Al Ahlija iz Dubaija.

Ugovor sa klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata trebalo bi da bude potpisan tokom utorka popodne. Njegova dužina je godinu dana, a prema saznanjima Mozzart Sporta, 43-godišnji stručnjak će inkasirati novac na kakav bi teško mogao da računa na bilo kojoj evropskoj adresi. Rečju – izuzetan.

Izabrane vesti

Mnogi će pomisliti da su finansije „slomile“ Nikolića i da je zato odabrao Šabab Al Ahli, međutim, iza odluke da prihvati ponudu kluba koji je nedavno osvojio titulu krije se više motiva. Prvi je oličen u činjenici da od rastanka sa moskovskom Lokomotivom nije radio dve godine i u svakom intervju u međuvremenu isticao je da jedva čeka da prione na posao. Drugi se tiče činjenice da, iako je slovio za favorita da nasledi Slavišu Jokanovića na klupi moskovskog Dinama, odugovlačnje Policajaca i zastoj u finalnoj fazi pregovora uticali su na konačnu odluku. Na kraju, komešanja u Partizanu, gde su ga mnogi videli kao prvu i jedinu opciju da podigne posrnuli klub, odvratila su ga od plana da treći put bude promovisan u Humskoj, tako da je taj angažman odložen za neki drugi period.

Nikolićeva budućnost je u Dubaiju, u sjajnom klubu za tamošnje prilike, šampionu UAE (završio tri boda ispred Al Aina), koji je do pre nekoliko sedmica vodio Leonardo Žardim. Taj detalj svedoči koliko novi poslodavci cene Nikolića, jer su bivšeg trenera Monaka zamenili baš Srbinom. Nikolić će biti u prilici da se plasira u Ligu šampiona Azije, a u kakvu je sredinu stigao pokazuje podatak da dres Šabab Al Ahlija nose Brazilci Gustavo, Renan, Belgijanac Denajer, Argentinac Katabrija...

Sa Nikolićem, kao vlasnikom trofeja u Srbiji, Mađarskoj i Rusiji, Šabab Al Ahli opet puca visoko. Jasno je zašto su ga doveli.


tagovi

Marko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara