Erik ten Hag (©Reuters)
Erik ten Hag (©Reuters)

Zdrav razum mora da preovlada: Junajted traži zamenu za Ten Haga i vodi bitku sa Čelsijem

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 12:24

Crveni đavoli se bacili u potragu za novim trenerom, kontakti sa Kiranom Mekenom već uspostavljeni

Temelji su truli, odavno na Old Trafordu vuku nerezonske poteze, ali nekada i zdrav razum mora da preovlada i da se povuče pravi. Ako su u Junajtedu i verovali posle osvojenog Liga kupa protekle sezone da nešto pozitivno može da se izrodi iz saradnje sa Erikom ten Hagom, tekuća je pokazala da su se grdno prevarili.

Mančester junajted je završio tek kao osmi, neće igrati Evropu i krajnje je vreme da se povuku rezovi iliti potraži novo rešenje za trenera. Finale FA kupa će izvesno biti poslednji meč Holanđanina na klupi Crvenih đavola, jer iako sa Teatra snova negiraju da će mu udeliti otkaz i prave se kao da je sve u najboljem redu, potezi koje vuku govore drugačije. Skaj sport je plasirao vest da je posrnuli engleski velikan krenuo u akciju i ušao u bitku sa Čelsijem za Kirana Mekenu.

Izabrane vesti

Dok Erik ten Hag priprema ekipu za meč sa Mančester Sitijem na Vembliju i nada se da bi trofej, ipak, mogao da mu bude slamka spasa i jedinstvena prilika da produži boravak na Old Trafordu, odgovorni očigledno baš i ne veruju da može da napravi uspeh. A, sve i da sezonu zatvori pobedom, jedna utakmica ne može da promeni kompletnu sliku.

Preliminarni plan je napravljen, četiri su potencijalne zamene: Tomas Tuhel, Maurisio Poketino, Tomas Frank i Kiran Mekena. Sa trenerom Ipsviča, koji je klub vratio u Premijer ligu posle 22 godine, kontakti su već uspostavljeni. Obavljena je prva runda razgovora, prema saznanjima Skaj sporta. Ispituju u Junajtedu teren, ali nisu jedini.

Dobro će i Kiran Mekena razmotriti situaciju, da li mu je pametno da odmah napravi džinovski korak i preskače stepenice. I što je možda još važnije da ode u sredinu u kojoj je voda toliko zatrovana da godinama niko i ništa ne uspeva. Upravo takve su i Old Traford i Stamford Bridž, na kome takođe žele stratega Ipsviča.

Dakle, narednih sedmica bi Mančester junajted i Čelsi mogli da vode mali rat, samo pitanje je koje opcije su prvi izbor ostrvskim gigantima. Jer, londonski klub, pored Kirana Mekene, razmatra i Tomasa Franka i Enca Maresku, koji je vratio Lester u Premijer ligu.

I dalje je mnogo nepoznanica, klubovi trenutno pokušavaju u mrklom mraku da napipaju pravi izbor i izađu iz istog. Garancija nema i svako će se više puta zapitati da li mu posao u mančesterskom i(li) londonskom klubu u ovom trenutku zaista treba u životu…



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mančester JunajtedČelsiIpsvičErik ten HagKiran Mekena

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara