Zdravko Mamić likuje: Kriv sam… Što sam napravio mašinu za mlevenje velikana!

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 23:42

Dinamov neformalni gazda se oglasio posle plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope

Dugo je ta fama oko evropskog proleća pratila zagrebački Dinamo kao zla kob. Čak 49 godina su Modri čekali da prezime u Evropi, da bi to napokon ostvarili pretprošle sezone pod komandom Nenada Bjelice.

Zdravku Mamiću je tada pao veliki teret sa srca i mogao je da u svom stilu slavi, uživa i likuje. Nekoliko meseci kasnije morao je da pobegne iz Dinama, Zagreba i Hrvatske. Osuđen je za prevaru u kojoj je prilikom transfera Modrića i Lovrena oštetio Dinamo za 15.000.000 evra, a državu Hrvatsku za 1.200.000 evra neplaćenog poraza. Mamić je dan pre suđenja pobegao u Hercegovinu gde se od tada nalazi u bekstvu, a vlasti BiH ne žele da ga izruče Hrvatskoj.

Izabrane vesti

I pored “izbeglištva”, Mamić je iz Međugorja nastavio da upravlja klubom preko svojih poslušnika, pa je i dalje alfa i omega zagrebačkog kluba. Večeras je Dinamo i drugi put u njegovoj eri obezbedio evropsko proleće i plasirao se kao prvoplasirani iz grupe u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Mamić nije mogao da sakrije radost i iskoristio je priliku da pošalje poruku. Oglasio se na zvaničnom Fejsbuk profilu.

“Kriv sam što sam sa saradnicima stvorio mašinu zvanu GNK Dinamo koja je večeras samlela evropskog velikana Fajenord u gostima!

Kriv sam što sam postavio temelje ekipe koja jedina u Ligi Evrope ove sezone nije primila gol!

Kriv sam što radimo svakog dana na poboljšanju uslova u kojima se bruse novi svetski fudbalski dijamanti!

Kriv sam što sam nagovorio brata da se žrtvuje i preuzme ulogu trenera Dinama pod neviđenim pritiskom!

Kriv sam što je još jednom pokazao kakva je trenerska veličina!

Kriv sam što nakon letnjih medijskih natpisa da u Dinamu traje rasprodaja, ove jeseni igramo najubedljivije evropske utakmice u novijoj istoriji!

Kriv sam što vučemo hrvatski fudbal i koeficijent kao lokomotiva voz!

Oprostite i uživajte večeras uz poštovanje mera, otvorite najbolju bocu koju imate Dinamovke i Dinamovci i nazdravite sjajnim igračima, treneru i stručnom štabu, oni su to zaslužili! Čestitam svima bez kojih ovog uspeha ne bi bilo - našim zlatnim tetama čistačicama, kuvarima, kuvaricama, radnicima na održavanju terena i stadiona, portirima, oružarima, trenerima u školi, redarima, delatnicima, upravi, stručnom tabu i igračima, ovaj uspeh je vaš uspeh”, poručio je Zdravko Mamić.


tagovi

Zdravko Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara