Stojan Vranješ (©MN Press)
Stojan Vranješ (©MN Press)

Željo pokazao zube u Banjaluci, Vranješ ponovo Borčev spasilac: Dva gola i dve prečke u derbiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 20:03

Aktuelni šampion BiH propustio šansu da se popne na treće mesto

Nekada derbi sezone, danas daleko od toga. Iako aktuelni šampion, Borac je loše počeo prvenstvo BiH, pa je duel sa Željezničarom na svom Gradskom stadionu u Banjaluci dočekao kao petoplasiran na tabeli, jedno mesto iznad gostiju iz Sarajeva.

Imali su domaćini priliku da se pobedom u poslednjem meču 12. kola probiju na treće mesto, ali nisu je iskoristili. Igrači u belim dresovima pružili su čvrstu partiju, čak i poveli, pa je na kraju bilo 1:1.

Izabrane vesti

Po ko zna koji put poslednjih godina spasilac Banjalučana bio je najbolji strelac i kapiten tima, Stojan Vranješ.

Bivši napadač Vojvodine, potom internacionalac u Poljskoj, za nedelju dana puni 35 godina, ali i dalje ima top u levici. Pokazao je to u 45. minutu, kada je doneo izjednačenje svom timu osmim golom ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prethodno je Željezničar poveo u 33, preko Petra Boje, koji je smestio u mrežu odbitak nakon šuta Sedada Subašića i odbrane Bojana Pavlovića.

Pored golova, i jedni i drugi pogodili su prečku. Prvo gosti u 39. minutu kada je Nedim Mekić raspalio po lopti sa ivice kaznenog na akciju iz kornera, a onda i domaći, opet preko Vranješa, u 56. minutu na šut glavom.

Imao je Borac inicijativu, ali su igrači Nemanje Miljanovića šanse počeli da stvaraju tek po povratku sa odmora. Željini igrači bili su konkretniji u prvom delu meča, potom i u finišu, kada su stvorili nekoliko obećavajućih kontranapada, ali je izostala završnica.

Ovim remijem prekinuta je serija od četiri uzastopne pobede domaćeg tima, računajući i Kup, ali je Borac i dalje neporažen još od sredine avgusta. Bio je ovo deveti meč u nizu. Ipak, iako imaju meč manje od vodećeg Zrinjskog, Banjalučani zaostaju velikih 10 bodova za lideru. A, i tu zaostalu utakmicu treba da igraju protiv drugoplasiranog Tuzla Sitija, koji im beži devet.

BIH 1 - 12. KOLO

Subota

Posušje - Velež 2:4 (0:2)

/Serdarušić 81, Leko 90 – Zvonić 2pen, Radović 35, Ćosić 55, Peco 82/

Leotar – Radnik 1:0 (0:0)

/Milović 78/

Zrinjski – Široki Brijeg 4:0 (3:0)

/Bilbija 12, 15, Bašić 28, Jakovljević 54/

Nedelja

Prijedor – Sloboda 1:1 (1:1)

/Amoa 30 – Maksimović 35pen/

Tuzla – Sarajevo 1:1 (1:0)

/Krpić 5 – Ahmetović 90+1/

Ponedeljak

Borac Banjaluka - Željezničar 1:1 (1:1)

/Vranješ 45 - Bojo 33/



tagovi

Borac Banja LukaFK ŽeljezničarStojan VranješBosna i Hercegovina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara