Stadion Želje na Grbavici (©AFP)
Stadion Želje na Grbavici (©AFP)

Želju nosi huk s tribina Grbavice

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 11:01

Premijer liga Bosne i Hercegovine: U Sarajevu večeras (20.45) stiže Tuzla Siti koja je u krizi na startu šampionata

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle ubedljivog trijumfa Borca nad Slogom (5:0), danas će biti nastavljeno 5. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na rasporedu su dve utakmice. U fokusu će biti meč na Grbavici, dok će zanimljivo biti i u Konjicu.

Izabrane vesti

Posle eliminacije iz Evrope od Nefčija, Željo se u potpunosti okrenuo domaćem takmičenju. Premijerligaška premijera je bila odlična jer su Plavi na Grbavici lako savladali Borac. Bila je to sjajna utakmica Želje u kojoj su zaista dominirao i pokazao da dobijaju obrise ozbiljne ekipe kakvu želi da napravi trener Nermin Bašić.

To će biti reper kako bi trebalo da izgledaju Plavi, pa će isto to pokušati reprizirati večeras. Istina, nakon toga je Željo poražen u Posušju bez ispaljenog metka, pa će ovo biti prilika da se oduži navijačima. Cilj za tim iz Sarajeva je novo učešće u Evropi, a mladi stručnjak Bašić ima plan za to. Prvenstveno će trebati pobeđivati domaće utakmice.

Najveći motiv leži u sjajnim navijačima i podršci koja ni večeras neće izostati, a to bi mogao biti dodatni razlog da domaći stignu do tri boda.

"Utakmica protiv mog bivšeg kluba koji zaslužuje pažnju. Napravila je Tuzla dobru ekipu, koja po meni može da se bori za Evropu. Nama je izazov da vidimo koliko brzo poraz iz prošle utakmice možemo da obradimo i da se vratimo na pobednički kolosijek i na dobru igru koja nas je krasila. Želimo da se što manje prilagođavamo ekipama i da imamo svoj stil. Svaka utakmica je zahtevna i ima posebnu pripremu. Ovo su utakmice u kojima ćemo mi videti realno gde smo i na čemu radimo", rekao je trener Željezničara Nermin Bašić.

Tuzla je dobro otvorila sezonu gostujućim trijumfom nad Goškom (1:4), ali su posle toga usledila dva poraza od Širokog Brijega i Sarajeva, pa će sada biti prilika za prekid loših rezultata. Istina, biće teško vaditi se na Grbavici ali ima tim iz Tuzle kvalitet da ravnopravno parira domaćinu. Skup odličnih pojedinaca koji za cilj imaju gornji deo tabele, a da bi se do toga došlo moraju se donositi i bodovi sa strane od direktnih konkurenata.

Željo jeste favorit, ali se gosti ne smeju tako lako otpisati.

"Idemo ekipi koja odlično igra na domaćem terenu, ali ne idemo bez bele zastave. Imamo neki plan kojim ćemo pokušati da dođemo do bodova i nadam se da ćemo u tome uspeti", istakao je trener Tuzlaka Milenko Bošnjaković.

IGMAN - POSUŠJE (17.00)

Posle šokantne smene Husrefa Musemića pred sam početak sezone, Igman je sa dosta turbulencija ušao u prvenstvo, ali se to nije osetilo na igri. Dva trijumfa nad Zvijezdom i Igmanom dala su krila timu iz Konjica, pa se u nastavak ulazi sa mnogo samopouzdanja. Ipak, usledio je poraz od Borca koji nije mnogo uzdrmao ekipu, pa će nove bodove tražiti na svom terenu. Igmanov stadion uvek bude ispunjen do poslednjeg mjesta, što će biti dodatni motiv da se dođe do pobede. Tri boda bi mnogo značila jer bi se otišlo ka gornjem delu tabele i mnogo mirnije ušlo u nastavak prvenstva.

Posušje je posle dva poraza od Širokog Brijega i Sarajeva, uspelo da upiše prve bodove i to kod kuće sa Željom, pa je određeni teret pao sa leđa. Čeka se prilika za gostujuće bodove i određeni brejk kojim bi se mnogo lakše ušlo u nastavak prvenstva, a možda je i ovo gostovanje idealna prilika za to. Posušje na klupi ima iskusnog trenera Branka Karačića koji zna kako se igraju ovakve utakmice, pa će biti zanimljivo videti hoće li uspeti u svojoj nameri protiv motivisanog domaćina.

---------------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

---------------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 5. KOLO

Petak

Borac Banjaluka – Sloga Doboj 5:0 (1:0)

/Makarić 35, Čelić 49, Ficović 64, Vranješ 84, Lukić 86/

Subota

17.00: (2,10) Igman (3,30) Posušje (3,30)

20.45: (2,00) Željezničar (3,30) Tuzla Siti (3,60)

Nedelja

19.30: Široki Brijeg – GOŠK Gabela

19.45: Zrinjski – Zvijezda

Ponedeljak

21.00: Sarajevo - Velež



tagovi

ŽeljezničarFK ŽeljezničarPremijer liga BiHBiHBiH 1Tuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara