Najnovije vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

/ Izvor: mozzartsport.com

ZEMLJOTRES! Partizanu od Napolija za Sadika 12.000.000 evra, problem je Romin kolač

Vreme čitanja teksta: 3 minuta

Crno-beli imaju konkretnu ponudu, Miloš Vazura juče bio u Italiji

ZEMLJOTRES! Partizanu od Napolija za Sadika 12.000.000 evra, problem je Romin kolač

Supertalentovani štoper Strahinja Pavlović je već prodat Monaku za 10 miliona evra, priča se o mnogobrojnim ponudama za još jednog crno-belog vunderkinda Filipa Stevanovića, ali bi novi veliki priliv novca osvajaču srpskog Kupa vrlo lako mogao da donese Umar Sadik.

Trener crno-belih Savo Milošević je tokom prozivke rekao da bi ponuda od 15 miliona zadovoljila njegove apetite, pričalo se da će katarski klubovi možda biti i spremni da isprate tu cifru. Međutim, Umar Sadik bi uskoro mogao da igra fudbal na top nivou. Prema saznanjima MOZZART Sporta klub iz Humske ima na stolu ponudu za najboljeg strelca tima u vrednosti od 12.000.000 evra. I ne, nije u pitanju Azija, već je pomenutu cifru u dom Partizana poslao jedan od najvećih italijanskih klubova i redovni učesnik Lige šampiona Napoli.

Partizan je Romi već platio 100.000 evra za jednogodišnju pozajmicu strelca 16 ovojesenjih golova, uz dogovor da crno-beli do juna mogu da ispoštuju klauzulu vrednu 1,6 miliona evra kako bi Sadikov ugovor otkupili od Rome. Dakle, crno-beli imaju pravo kupovine Sadika, koji je još na prvom meču protiv Konahs Kija, a posebno protiv Malatije, pokazao da će biti isplativa investicija.

Međutim, vrlo složene birokratske tačke dogovora između Partizana i Rome predstavljaju jednu od najvećih prepreka u potencijalnom Sadikovom transferu u Napoli. Naime, prema saznanjima našeg portala Roma je pribegla sličnoj finti kao kada je Crvena zvezda prodavala Radonjića u leto 2018. godine. Tada je sportski direktor Monći decidirano tražio da rimski klub dobije dva miliona evra, bez obzira na obeštećenje koje će pripasti crveno-belima.

Situacija se sada ponavlja, s tim što Roma zahteva da joj se od pomenutih 12 miliona, koliko je Napoli spreman da da, isplati pet. Vrlo zamršena situacija, ne toliko neuobičajena kada poslujete sa italijanskim klubovima...

Da li zbog potencijalnog transfera Sadika u Napulj, ili dogovora sa Romom, tek generalni direktor crno-belih Miloš Vazura je juče boravio u Italiji. To je samo pojačalo sumnje da se u Humskoj priprema jedan od najvećih transfera u novijoj istoriji.

Partizan je u dobroj poziciji. Napoli je poslao vanserijsku cifru za balkanske uslove, ali crno-beli su posle prodaje Strahinje Pavlovića u mnogo komotnijoj poziciji. Ne moraju da žure, već mogu da čekaju leto, jer i pored odličnih igara Sadik je na nekim mečevima pokazao da množe još mnogo da raste.

Mnogi će reći da je Napoli u ovom trenutku preveliki zalogaj za Umara Sadika, ali... Ne treba smetnuti sa uma da je visoki Nigerijac dugog koraka jako poznat u Italiji, i da se samo čekao njegov bum. Srećom po crno-bele to se desilo u Beogradu.  Takođe, Napoliju je potreban napadač na koga će moći da se osloni u bližoj i daljoj budućnosti. A Umar Sadik ima tek 22 godine, i dugoročno predstavljao bi idealnu alternativu za Milika. Iz Napolja će vrlo brzo otići Ljorente, dok Dris Mertens nije klasičan napadač.

(FOTO: Star Sport)

Komentari 264

Veličina slova

Ostale vesti

Uživo
Najava mečeva