Zemunci, ovog proleća ćete gledati fudbalera Mančester Sitija

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 18:16

Sve je dogovoreno...

Najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde i vezista sa ugovorom u Mančester Sitiju Ivan Ilić ovog proleća će igrati za Zemun kao pozajmljeni fudbaler šampiona Engleske, saznaje MOZZART Sport!

Supertalentovani vezista, koji je leta 2017. godine u paketu sa starijim bratom Lukom, potpisao za klub sa Itihada u transferu vrednom 5,5 miliona evra na taj način će početi da stiče iskustvo u seniorskom fudbalu. On će se posle epizode u Gornjoj Varoši pridružiti starijem bratu Luki u NAC Najmehenu, gde će imati priliku da se dokazuje ljudima iz Sitija.

Izabrane vesti

Posle debija u Zvezdinom dresu i odličnih igara u omladinskom timu Ivan Ilić se povredio leta prošle godine na međunarodnom turniru u Bazelu. Praktično je izgubio šest meseci, ali je taj period iskoristio da često putuje u Englesku i trenira pred očima skauta Sitija koji prate svaki njegov korak.

Posle potpisivanja ugovora sa braćom Ilić Siti je u ugovor sa Zvezdom stavio klazulu o obaveznoj minutaži. Prošle godine Ivan Ilić je trebalo da odigra pet utakmica za seniorski tim Crvene zvezde, ove sezone je ta cifra veća.  Zbog oštre konkurencije Vladan Milojević ne može da mu garantuje minute, ali su u Sitiju pristali da centralni vezista, o kome naširoko piše ostrvska štampa, narednih šest meseci provede u Zemunu. Biće mu to prvi susret Nišlije, rođenog 2001.godine, sa seniorskim fudbalom.

Crvena zvezda bi prema nezvaničnim informacijama trebalo da za svaki meč Ivana Ilića u startnoj postavi Zemuna dobija određenu svotu novca od Sitija. Međutim, taj novac će odmah biti proslećen superligašku iz Gornje Varoši.

Ivan Ilić je standardni omladinski reprezentativac Srbije. Spada u kategoriju najtalentovanijih vezista u Evropi, što su prepoznali ljudi iz Sitija. Međutim, dugačak je put do Itihada...

Crvena zvezda je u Zemun već poslala napadača pristiglog iz Zlatibora Dejana Vidića. Istim putem mogli bi da krenu Veljko Nikolić i mladi Slovak Erik Jirka.


tagovi

Ivan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara