Valerij Karpin (©AFP)
Valerij Karpin (©AFP)

Zenit, Dinamo i… Rostov!

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.09.22. | 09:43

Ekipa koju trenira Valeri Karpin jedna je od tri koje su još neporažene u ruskom šampionatu. Da tako ostane i posle 8. kola potrudiće se u ponedeljak od 19 časova na gostovanju Torpedu iz Moskve

Od ruskih premijerligaša rat u Ukrajini je možda najviše uticao na Rostov. Ekipa koja je blizu granice sa Ukrajinom i koja je oko 170 kilometara udaljena od Marijupolja ostala je tokom proleća i leta bez gotovo svih stranaca, malo ko je bio spreman da dođe u grad na Donu, ali i pored toga Rostov beleži dobre rezultate na početku sezone. Jedan je od tri neporažena tima, uz Zenit i Dinamo iz Moskve.

Da tako ostane potrudiće se momci u žutim dresovima ovog ponedeljka u Moskvi. Od 19 časova će gostovati novom prvoligašu Torpedu, a tom utakmicom će biti zatvoreno 8. kolo.

Izabrane vesti

Na sve dosadašnje uspehe Rostova ide potpis Valerija Karpina, selektora Rusije koji se vratio u Rostov u martu, kada je postalo jasno da nacionalni tim zbog sankcija FIFA i UEFA neće skoro igrati takmičarske mečeve. Otkako je seo na klupu tima koji se prošle sezone borio za opstanak, Rostov je ostvario učinak od 10 pobeda, šest remija i svega tri poraza.

Ove sezone je iz sedam kola Karpinov tim sakupio 13 poena, posle tri uzastopne pobede u prethodna dva kola je remizirao sa Sočijem (2:2) i CSKA Moskvom (0:0). Oba susreta je doduše odigrao kod kuće.

19.00: (4,60) Torpedo Moskva (3,50) Rostov (1,82)

Ukoliko bi Rostov savladao Torpedo, preskočio bi na tabeli Soči, koji je izgubio Krasnodara za vikend sa 2:1, te bi se izjednačio sa Dinamom i Spartakom, koji imaju po 16. poena i dele četvrtu poziciju. Za Rostov, u datim okolnostima, to su fenomenalni rezultati.

Jer, na jugozapad Rusije su ovog leta pristala da dođu samo petorica fudbalera, Danil Utkin, Nikolaj Komličenko, Kiril Šćetinin, Aleksej Mironov i Nikita Medvedev, uglavnom momci koji žele da se nametnu Karpinu za poziv u rusku reprezentaciju. U suprotnom smeru, sa stadiona Rostov arena otišli su ovog leta čak 15 fudbalera.

Protiv Torpeda je Rostov favorit. Povratnik u elitni rang još uvek ne zna za pobedu, ima samo jedan poen iz prvih sedam kola i uz Ural je glavni kandidat za selidbu u niži rang. Moskovljani su u seriji od četiri uzastopna poraza u prvenstvu, a pet ako dodamo i neuspeh protiv CSKA u Kupu Rusije prošle srede. Tamo je istog dana Rostov savladao Dinamo iz Moskve (2:0). Ove sezone se to takmičenje igra po grupama, tako da nijedan tim još nije eliminisan iz njega.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

RUSIJA 1 – 8. KOLO

Subota

Orenburg - Himki 3:1 (2:1)

/Sičevoj 37, Marin 39, 72 - Dolgov 24/

Pari NN - Fakel 3:1 (0:1)

/Kalinski 66, 73, Milson 90+7 - Maksimov 5/

Krasnodar - Soči 2:1 (0:0)

/Olusegun 49, Spertsjan 52 - Melkadze 65/

Dinamo Moskva - Ural 2:1 (1:1)

/Tjukavin 38, Makarov 59 - Bicfalvi 44/

Nedelja

Krilja Sovjetov - CSKA Moskva 0:1 (0:0)

/Divejev 79/

Lokomotiva Moskva - Ahmat 1:2 (1:1)

/Mirančuk 42p - Konate 3, Sadulaev 62/

Spartak Moskva - Zenit 1:2 (1:0)

/Sobolev 21 - Lovren 48, Mostovoj 60/

Ponedeljak

19.00: (4,60) Torpedo Moskva (3,50) Rostov (1,82)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1RostovValerij KarpinTorpedo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara