Daglas Santos
Daglas Santos

Zenit doveo najskupljeg fudbalera u istoriji Cvajte

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.19. | 12:25

Brazilac Daglas Santos pojačava šampiona Rusije

Brazilski levi bek Daglas Santos (25) napustiće HSV i Nemačku i pojačati Zenit iz Sankt Peterburga u transferu vrednom čak 15.000.000 evra. Kažemo čak, jer će osvajač zlatne medalje iz Rija time oboriti rekord i postati najskuplje prodati fudbaler u istoriji nemačke druge lige.

Transfer u redove šampiona Rusije biće i nagrada najboljem fudbaleru u Cvajti posle sezone koji nije ostvario ličnu ambiciju i vratio se sa Dinsaurusima u Bundesligu. Još po završetku poslednje utakmice izjavio je da ne vidi sebe i sledeće godine u Hamburgu i da želi da ode.

Izabrane vesti

Klub ga je u tome maksimalno ispoštovao ne želeći da mu pravi probleme tokom leta, a od subote kada je i stigla i zvanična ponuda iz Rusije oslobodili su ga treninga i obaveza. Zenit ga, inače, dugo prati, a u redovima šampiona Rusije Daglas Santos će duplirati trenutnu zaradu koju ima u Hamburgu. Tražili su ga tokom proleća i bundesligaši Leverkuzen i Hofenhajm, ali je Brazilac na kraju odlično prošao - igraće Ligu šampiona. 

I samom velikanu sa severa Nemačke će ovih 15.000.000 evra dobro doći za nastavak rekonstrukcije tima pod vođstvom novog trenera Ditera Hekinga. HSV je već doveo osam novih fudbalera i ambiciozno dočekuje novu sezonu u kojoj je povratak u elitu prioritet za nekadašnjeg šampiona Evrope.   

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara