Strahinja Eraković (Screenshot - twitter.com)
Strahinja Eraković (Screenshot - twitter.com)

Zenit pobeđuje, ali ne oduševljava

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 13:22

I pored toga šampion Rusije je veliki favorit protiv Dinama (nedelja, 18) u 3. kolu prvenstva

Različite utiske ostavlja Zenit od početka sezone na one koji gledaju njegove utakmice i one koji samo prate njegove rezultate. Odigrali su do sada fudbaleri iz Sankt Peterburga četiri utakmice, nemaju nijedan poraz i osvojili su jedan trofej. Međutim, da su stvari blistave svakako nisu. Ima mnogo problema ekipa koju trenira Sergej Semak i to je nešto što će ove nedelje od 18 časova pokušati da iskoristi moskovski Dinamo, u 3. kolu šampionata Rusije.

Od početka jula Zenit ima zauzeto drugo mesto na prijateljskom turniru u Sankt Peterburgu, osvojen Superkup Rusije, pobedu u nacionalnom kupu i četiri boda posle prva dva meča u domaćem šampionatu. Možda to baš nije na nivou najdominantnije ekipe Rusije u poslednjih šest godina, ali svakako ne zvuči loše.

Izabrane vesti

Ipak, činjenica je da je Zenit na pomenutom pripremnom turniru pokazao ozbiljne boljke protiv osvajača Crvene zvezde (1:2) i Fenerbahčea (0:0), a da njih u velikoj meri nije otklonio ni kada su takmičarski mečevi počeli. Superkup je osvojen uz mnogo sreće, CSKA je bio bolji na tom meču, ali ostalo je 0:0 i Zenit je slavio posle penala. Nejaki Nižnji Novgorod je savladan sa 2:0, ali oba gola je Mateo Kasijera postigao tek kada je rival ostao sa igračem manje.

Usledila je dobra partija protiv Ahmata (2:0) u Kupu Rusije, ali prošlog vikenda je Semak ponovo imao razloga za glavobolju. Njegov tim je poveo na gostovanju Rostovu (opet strelac Kasijera), ali nije sačuvao prednost. Kazna je stigla u 93. minutu, kada je Komličenko iz penala postavio konačnih 1:1.

18.00: (1,55) Zenit (4,10) Dinamo (6,00)

Najveća Zenitova mana je konkretnost u ofanzivi. Nedostaje realizacija, dobar poslednji pas. I sve ima tedenciju da bude još gore, sada kada je Malkom prodat u Saudijsku Arabiju. Pre toga je i Daler Kuzjaev otišao iz kluba (Avr), njihovim koracima će po svoj prilici i Vendel… Zenitu nedostaje kreativnosti u srcu terena i to je nešto na čemu će morati uprava da poradi do kraja prelaznog roka. Samo što ovih dana nije lako ubediti kvalitetne fudbalere da dođu u Rusiju.

Zenit je barem otklonio sve probleme u odbrani angažovanjem srpskog reprezentativca Strahinje Erakovića. Doskorašnji štoper Crvene zvezde je već debitovao protiv Rostova, ušao je u 17. minutu umesto Čistjakova i ostavio je veoma dobar prvi utisak.

Šteta što večeras nećemo gledati Erakovićev susret sa sunarodnikom Milanom Majstorovićem. Defanzivac Dinama se nažalost povredio i neće biti u konkurenciji za meč u Sankt Peterburgu.

Policajci još uvek čekaju na prvi trijumf u sezoni. Prvenstvo su otvorili porazom od Krasnodara (1:3), posle čega su uzeli samo bod u duelu sa Krilja Sovjetovim (3:3). Između te dve utakmice Moskovljani su odigrali 1:1 sa Nižnjim Novgorodom u Kupu Rusije, a zatim su izgubili na penale.

Tradicija nikako nije uz Dinamo. Sa poslednjih pet prvenstvenih mečeva sa aktuelnim šampionom osvojio je ukupno samo jedan poen. Prošle sezone je Zenit trijumfovao na oba okršaja, sa po 2:0 i 3:1.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------

RUSIJA 1 - 3. KOLO

Petak

Krasnodar - Nižnji Novgorod 1:0 (1:0)

/Spertsjan 29pen/

Subota

Krila Sovjetov - Rostov 5:1 (3:1)

/Hubulov 4, Saltikov 10, 35, Karpitski 73, Ežov 90+7pen - Komličenko 22/

Orenburg - Ural 0:2 (0:2)

/Egoričev 21, Kaštanov 36pen/

Rubin - Spartak 1:4 (1:1)

/Ivu 39 - Bongonda 19, Medina 59, Ignatov 68, Promes 73/

CSKA - Lokomotiva 4:1 (2:0)

/Čalov 29pen, Gajić 31, Muhin 55, 64 - Pogostnov 61/

Nedelja

16.30: (2,30) Baltika (3,25) Fakel (3,25)

18.00: (1,55) Zenit (4,10) Dinamo (6,00)

19.00: (2,30) Soči (3,40) Ahmat (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1ZenitDinamo MoskvaStrahinja Eraković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara