Malkom i Dzjuba, © AFP
Malkom i Dzjuba, © AFP

Zenit pred duplom krunom, Tedesku džaba kuknjava na sudije

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 19:36

U Sankt Peterburgu 2:1 protiv Spartaka iz Moskve

I drugi ulažu – Zenit pobeđuje. Ogromne svote novca u ruskom fudbalu po svoj prilici u poslednje vreme najbolje koristi klub iz Sankt Peterburga, najpre je vratio titulu, a na dobrom je putu da osvoji duplu krunu, jer se preko moskovskog Spartaka plasirao u finale kupa.

Na Gasprom areni slavio je sastav Segeja Semaka 2:1 i naredne nedelje će imati zicer da podigne još jedan pehar, pošto će mu rival biti drugoligaš Himki, autor iznenađenja na terenu Urala.

Izabrane vesti

Centralni meč dana u ruskom fudbalu potvrdio je koliko je Zenit napadački potentan tim. Na nekim ranijim utakmicama Semak je kombinovao, davao šansu momcima iz drugog plana ili podmlatka, jer je titula bila osigurana, da bi večeras poslao na teren tešku artiljeriju. Artjom Dzjuba i Sardar Azmun u napadu, po krilu probuđeni Brazilac Malkom, uz njih Daler Kuzjajev, koji sve do polufinala nije dao nijedan gol ove sezone, a onda – odlučujući.

Igrao se treći minut nadoknade u prvom poluvremenu, samo što je Spartak poravnao rezultat (strelac Sobolev na centaršut Bakaeva), Malkom je sjajno probio po levoj strani, bukvano doneo loptu u peterac Kuzjajevu, a 27-godišnji vezista rešio duel velikih rivala.

Obeležen kontroverzama zbog kojih je trener Moskovljana Domeniko Tedesko poskakivao pored aut-linije i posle izejdnačenja ironično signalizirao sudijama da gledaju VAR. Bila je to poruka italijanskog trenera posle jedanaesterca u korist Zenita – po njegovoj oceni, neubedljivog – koju je sredinom prvog dela u inicijalno vođstvo pretvorio Dzjuba i poništen gol Gigota zbog ofsajda neki minut pre izjednačenja (opravdano).

Zenit je do kraja sačuvao prednost i u finalu će igrati protiv Himkija, kome ni četiri meseca bez takmičarskog fudbala (Druga liga Rusije nije nastavljena zbog pandemije), ni status drugoligaša, nisu smetali da ubedljivo pokori Jekaterinburg.

KUP RUSIJE, POLUFINALE

Ural – Himki 1:3 (0:3

/Panjukov 73 – Kapo 11, Trošeških 36, Pokjarus 37/

Zenit – Spartak Moskva 2:1 (2:1)

/Dzjuba 24 pen, Kuzjajev 45+3 – Soboljev 45+1/


tagovi

ZenitZenit Sankt PeterburgKup RusijeArtjom DzjubaMalkomDomeniko Tedesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara