Sergej Semak (©Reuters)
Sergej Semak (©Reuters)

Zenit zadaje odlučujući udarac na putu ka tituli, Semak ostaje u Sankt Peterburgu i sledeće sezone

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.04.22. | 09:01

Lider ruskog šampionata ima priliku u ponedeljak od 18 časova da pobegne drugoplasiranom Dinamu na +6

Veliku uslugu je Zenitu načinio CSKA u nedelju. Savladao je Dinamo iz Moskve sa 1:0, te je tako rasčistio i najmanje prepreke timu iz Sankt Peterburga na putu ka četvrtoj uzastopnoj, a zbirno devetoj tituli. Sada je na njemu da u ponedeljak od 18.00 savlada Krasnodar, na poslednjem meču 26. kola ruske Premijer lige.

Zenit je i pre poraza Dinama u gradskom derbiju bio favorit za titulu. Imao je uoči ovog kola tri poena više i bolji odnos u međusobnim duelima (kući pobedio 4:1, u Moskvi odigrlai 1:1). Ako danas trijumfuje, već u narednom kolu bi moglo da se desi da i matematički overi titulu, u scenariju da savlada i Lokomotivu, a Dinamo izgubi od Urala.

Izabrane vesti

Do kraja prvenstva rivali Zenita će da budu još Himki, Spartak iz Moskve i Nižnji Novgorod, dok Dinamo mora na Krilja Sovejtov, Lokomotivu i Soči. Jasno je da ima tu još mnogo mečeva na kojima oba tima mogu da prospu bodove, ali kako je Zenit do sada ove sezone u prvenstvu poražen samo dva puta, teško je zamislivo da se Policajci domognu trona u foto finišu.

Naravno, Krasnodar će uraditi sve što je do njega da sačuva prvenstvo uzbudljivim. Međutim, nije to više onako jak tim kao na početku sezone. Zbog situacije u obližnjoj Ukrajini, svi stranci su napustili klub i Krasnodar se sada oslanja na domaće igrače i omladince. Odrazilo se to i na rezultate – u poslednja četiri kola ima samo jednu pobedu. U prošlom je poražen od Krilja Sovjetova sa lakih 2:0, pa je skliznuo na šesto mesto.

18.00: (7,75) Krasnodar (4,80) Zenit (1,40)

Čak i ako UEFA dozvoli ruskim klubovima da se sledeće sezone takmiče u međunarodnim takmičenjima sa neutralnih terena, mala je šansa da ćemo da gledamo Krasnodar na međunarodnoj sceni. Četvrtoplasirani Soči mu beži sedam bodova u ovom momentu.

Ohrabrujuće vesti za navijače Zenita stižu i iz samog kluba. Potvrđeno je da će rukovodstvo da razgovara sa trenerom Sergejom Semakom o njegovom ostanku na klupi. Semak je 2020. potpisao ugovor na 2+1, a na leto će se najverovatnije ta klauzula i aktivirati, odnosno Zenit će mu produžiti ugovor na još godinu dana.

To je i najbolja stvar za ekipu iz Sankt Peterburga, pošto je Semak po opštem mišljenju trenutno najbolji ruski trener, a uz to je dugo godina u klubu i savršeno zna kako tu stvari funkcionišu. Teško bi bilo Zenitu da nađe adekvatnu domaću zamenu, a zbog rata u Ukrajini i neizvesnosti za evro-nastupe, malo koji strateg ozbiljnijeg kalibra bi bio spreman da se preseli u Sankt Peterburg.

------------------- Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------


RUSIJA 1 – 26. KOLO

Subota

Ural – Ufa 2:1 (1:0)

/Bikfalvi 25, Miškić 53 – Agalarov 80/

Lokomotiva Moskva – Nižnji Novgorod 2:1 (1:0)

/Žemaletdinov 37, 53 – Kavcov 77/

Soči – Ahmat 3:2 (0:1)

/Kasijera 53, Jusupov 57, Terehov 84 – Sadulaev 31, Sebai 66/

Nedelja

Himki - Krila Sovjetov 4:1 (1:1)

/Glušakov 45+1, Mirzov 50, Sadigov 87, Soldatenkov 89AG - Glušenkov 28/

Rubin - Arsenal Tula 1:0 (1:0)

/Lomovitski 22/

Rostov - Spartak Mosvka 2:2 (1:1)

/Tugarev 14, Poloz 75, Sou 90+5 - Soboleb 17, Lavintov 90+1/

CSKA - Dinamo Moskva 1:0 (0:0)

/Edžuke 67/

Ponedeljak

18.00: (7,75) Krasnodar (4,80) Zenit (1,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1ZenitKrasnodarSergej Semak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara