(©Starsport)
(©Starsport)

Zenit zvao TSC zbog Ratkova, Luka Ilić se vraća u Trou

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 11:12

Otkriva Janoš Žemberi, prvi čovek Topolčana

Istorija je napisana u Bačkoj Topoli, TSC je postao vicešampion Srbije, igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali pre nego što lopta ponovo krene s centra pitanje svih pitanja je kako će izgledati tim tamnoplavih u narednoj sezoni.

Nekoliko imena je iskočilo iz sastava TSC-a, podvučena su žutim u tefterima skauta. Samim tim je neizvesno kolike su šanse srpskog viceprvaka da ih zadrži u svojim redovima.

Izabrane vesti

Prvi među njima – Petar Ratkov. Mladi napadač je eksplodirao ovog proleća. A, još zimus su ga tražili Rendžers, Anderleht, italijanski klubovi... Sada je stigla i ponuda iz MLS-a za njega u vrednosti od skoro 4.000.000 dolara. Ali, ni to nije sve. Poziva ima sa Zapada, ali i sa Istoka, otkriva prvi čovek TSC-a Janoš Žemberi u razgovoru za Sportklub.

Za Ratkova postoje interesovanja iz Zenita i MLS, ali neće ni u Rusiju, ni Ameriku. Fokus je na jakim evropskim zemljama, popularnim Ligama petice. Nerealna je bila priča i o Crvenoj zvezdi. Veliki je pritisak, brzo ćemo i doneti odluku. Nije isključeno da Ratkova zadržimo, barem u kvalifikacionim mečevima. Klubovi iz Premijer lige zagovaraju ideju da, posle potpisivanja ugovora, ostane još jednu sezonu u Bačkoj Topoli. Status Ratkova, u narednom periodu, zavisi isključivo od budućeg kluba“, rekao je Žemberi za Sportklub.

I dok oko Ratkova u Bačkoj Topoli vagaju šta im je činiti, kada je Luka Ilić u pitanju, tu malo šta je u njihovim rukama, jer mu je jednogodišnja pozajmica istekla.

Francuska Troa, klub iz sistema Siti grupe, hoće Luku Ilića nazad i naš manevar je totalno skučen. Skoro, nema prostora da reagujemo. Moraćemo Luku da vratimo, nadam se da će ponovo kod nas. Ima logike u ideji da igrama UEFA takmičenju nastavi razviće“.

Na ceni je i mlado golman Veljko Ilić, koji je iznenada dobio šansu na startu prošle sezone i oberučke je zgrabio.

Postoji i pritisak na transfer golmana Veljka Ilića, videćemo dokle TSC može da ide“, dodao je Žemberi



tagovi

Petar RatkovLuka IlićVeljko IlićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara