Zenitovi Brazilci žele da obuku dres Rusije

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 21:26

Klaudinjo i Malkom podneli zahtev za dobijanje ruskog državljanstva

Nije Fudbalskom savezu Rusije strana naturalizacija fudbalera koji nisu rođeni na njenoj teritoriji, a koji su klupske karijere gradili u njenoj Premijer ligi. Dres Zbornaje su u prethodnoj deceniji oblačila tri Brazilca. Najpoznatiji i najučinkovitiji svakako je Mario Fernandes, golman Giljerme je zabeležio dvadesetak nastupa, dok reprezentativac Rusije postao i Ari. Međutim, nije isključeno da Baćuške u budućnosti prisvoje još dva Brazilca koja bi debelo doprinela kvalitetu državnog tima.

U opticaju je dvojac Zenita Malkom - Klaudinjo. Transfer Malkoma iz Barselone vredan 40.000.000 evra jedan je od najvećih u istoriji ruskog fudbala i od avgusta 2019. godine kada je krilni napadač stigao u Sankt Peterburg, odigrao je 87 utakmica isporučivši 23 gola i 21 asistenciju. Ofanzivni vezista Klaudinjo je pre godinu dana plaćen Bragantinu 12.000.000 evra, a do sada je sakupio 40 nastupa, 11 postignutih i osam nameštenih golova.

Izabrane vesti

Kako je konkurencija u reprezentaciji Brazila paklena sa Antonijem i Rafinjom na desnom krilu, nije nemoguće da u nekom trenutku vidimo osvajače Olimpijskog zlata iz Tokija sa Selesaom, kako oblače dres Rusije.

"Malkom i Klaudinjo su zaista želeli da dobiju rusko državljanstvo i to je bila njihova lična inicijativa. Zatražili su od kluba da ih posavetuje povodom ovog pitanja, a mi smo sa naše strane poslali Fudbalskom savezu Rusije i Ministarstvu sporta zvaničan dopis o namerama naših igrača", objavila je pres služba velikana iz Sankt Peterburga.

Malkom i Klaudinjo do sada nisu igrali za seniorsku reprezentaciju Brazila što im ostavlja mogućnost da ukoliko dobiju državljanstvo Rusije, u budućnosti zaigraju za Zbornaju. Pritom, njihov Zenit već daje otprilike četvrtinu igrača reprezentaciji.



tagovi

MalkomKlaudinjoZenitZenit Sankt Peterburgfudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara