Fikajo Tomori (Reuters)
Fikajo Tomori (Reuters)

Žestok udarac za Milan: I drugi štoper mora na pauzu

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 14:22

Rosoneri sada moraju da dovedu defanzivca

Milan će sigurno u narednih mesec dana biti lišen usluga startnog štoperskog tandema Simone KjarFikajo Tomori. Iskusni Danac je nedavno povredio ligamente kolena i za njega je sezona završena, a sinoć je koleno povredio i Fikajo Tomori.

Engleski štoper se povredio u kup meču protiv Đenove i morao je da napusti teren. Današnji pregledi su pokazali da njegova oštećenje nije tako strašno kao Kjarovo ali jeste ozbiljna. Stradao je meniskus i Tomori će morati da se podvrgne lakšem operativnom zahvatu. To znači da će minimum mesec dana odsustvovati sa terena. A verovatno i duže...

Izabrane vesti

Ovo je jako ozbiljan udarac za Rosonere kojima je odbrana ove sezone najslabija tačka. Kapiten Romanjoli je u lošoj formi ali je zbog povreda Kjera i Tomorija morao da igra više nego što zaslužuje. Mladi Manolo Gabija je takođe bio prinudno rešenje i ostavio je loš utisak. Donedavno je delovalo kao izvesno da će u Sampdoriju ili Kaljari na pozajmicu, ali sa Tomorijevom povredom se to verovatno menja.

Milan je već posle povrede Kjara krenuo u potragu za štoperom. Prva meta je Holanđanin Sven Botman iz Lila, ali Rosoneri ne mogu da plate 30 i kusur miliona evra koliko traže Francuzi. Njega želi i Njukasl koji je spreman da iskešira traženu sumu. Pominjale su se i opcije poput Nikole Milenkovića (Fjorentina), Bremera (Torino), Natana Akea (Mančester Siti), Abdua Dialoa (PSŽ), ali sve su to preskupi igrači za Milan.

Realne opcije koje su u poslednje vreme iskočile u prvi plan su Erik Baji iz Mančester Junajteda i Nikolo Kazale iz Verone. Milan mora što pre da reaguje. Rosoneri sledeći meč igraju protiv Specije u ponedeljak, a posle toga sledi težak raspored: Vezani derbi mečevi protiv Juventusa i Intera, pa duel u Kupu Italije.


tagovi

Fikajo Tomori

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara