Žestoke kazne u Francuskoj: Nici oduzeta dva boda, uz tri meča bez publike - ponavlja se okršaj sa Marseljom

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.09.21. | 01:12

Prema očekivanjima, znatno žešće su sankcionisani domaćini

Disciplinska komisija francuske Lige 1 donela je konačne odluke povodom skandaloznih dešavanja na meču tamošnjeg prvenstva između Nice i Marselja, koji je prekinut 22. avgusta u 75. minutu, nakon što je domaća publika uletela na teren Alijanc Rivijere i napala gostijuće igrače.

Prema očekivanjima, znatno žešće su sankcionisani domaćini. Nici su oduzeta dva boda, a naredne tri utakmice će igrati bez prisustva publike, baš kao i meč sa Marseljom, koji će biti ponovljen i odigran na drugoj lokaciji.

Izabrane vesti

Što se tiče pojedinaca, najgore je prošao fizioterapeut Olimpika, Pablo Fernandez, koji je suspendovan iz fudbala do kraja ove sezone, jer je snimljen kako udara domaće navijače.

Prekid je nastao nakon što je iskusni vezista Marselja Dimitri Paje pogođen flašom, a potom tu istu bocu bacio nazad u publiku, pa su pristalice domaćeg tima uletele na teren i sukobile se sa protivničkim igračima. Paje je dobio meč suspenzije, a njegov saigrač Alvarao Gonzalez dva, s obzirom da je ustanovljeno da je takođe direktno isprovocirao navijače Nice.

Nica je nakon oduzimanja bodova pala sa četvrtog na šesto mesto, pa uprkos činjenici da ima dve pobede i remi, uz gol razliku 8:0, trenutno na svom kontu ima samo pet bodova, što je već sedam bodova zaostatka u odnosu na PSŽ. Marselj ima isti učinak, uz sedam osvojenih bodova, pa se nalazi na četvrtom mestu.


tagovi

Dimitri PajeAlvaro Gonzalez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara