Van Gal i Mesi u raspravi (©Reuters)
Van Gal i Mesi u raspravi (©Reuters)

Žestoke optužbe Van Gala: Mundijal u Kataru namešten za Mesija

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 17:18

Holanđanin smatra da je unapred bilo smišljeno ko će podići pehar namenjen svetskom prvaku

Uzbudljiv turnir gledali smo prošle zime u Kataru. Duel Argentine i Francuske sigurno je jedno od najboljih finala svetskih prvenstava ikada, a nakon 3:3 posle 120 minuta igra Gaučosi su trijumfovali boljim izvođenjem penala. Pre toga s bele tačke su izborili prolaz i u četvrtfinalnom okršaju sa Holandijom.

Tadašnji selektor Lala, Luis van Gal, smatra da njegovom timu nije bilo dozvoljeno da pobedi u toj utakmici. Podsetimo, Argentina je do petnaestak minuta pre kraja vodila 2:0 golovima Moline i Mesija, iz penala, ali su Holanđani uspeli da izjednače preko Veghorsta u samom finišu. Kako u produžecima nije bilo novih pogodaka, pristupilo se izvođenju penala. I već u drugoj seriji mogao se naslutiti pobednik, pošto su neprecizni bili Van Dajk i Berghujs.

Izabrane vesti

Sada već bivši selektor holandske reprezentacije u razgovoru za tamošnju televiziju NOS navodi da ima osećaj kako je Svetsko prvenstvo bilo unapred projektovano da pehar podigne Lionel Mesi, koji je trijumfom u Kataru stekao jedini argument koji mu je nedostajao u debatama da li je najbolji fudbaler svih vremena.

"Kada vidite kako su se Argentinci ponašali, a kako mi... Neki argentinski fudbaleri su otišli predaleko, ali nisu kažnjeni zbog toga. Zato mislim da je sve bilo unapred smišljeno", izjavio je Van Gal.

Naglasio je holandski strateg da je svestan svojih reči, a na pitanje novinara da li misli da je turnir bio podređen trijumfu konkretno Lea Mesija, odgovorio je pozitivno.

"Da, to mislim", bez oklevanja je kazao Van Gal i, nema sumnje, uzburkao strasti među ionako temperamentnim Gaučosima.


tagovi

Luis Van GalLionel MesiSvetsko prvenstvo 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara