Žezus kao Realovo prelazno rešenje? Ančeloti digao ruku...

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 11:54

Italijan bi rado video Brazilca u svom timu

Zvaničan stav Real Madrida je da ovog leta ne kupuje po svaku cenu veliku zvezdu (kao zamenu za Mbapea), ali to ne znači da na Santijago Bernabeu do 1. septembra neće doći makar jedan napadač. Jer želja Karla Ančelotija i uprave kluba je jasna - Luka Jović i Marijano Dijaz su potrošili sve kredite i treba im pronaći novi klub, što će reći da je Karimu Benzemi neophodno obezbediti podršku.

U tom svetlu Marka danas piše o poslednjem imenu u nizu koje se dovodi u vezu sa Kraljevskim klubom. U pitanju je Gabrijel Žezus (25) iz Mančester Sitija, momak za kog Pep Gvardiola smatra da je "potrošena roba" i da može da ide.

Izabrane vesti

Imajući sve to u vidu, konstatuje madridski list, Žezus bi mogao da bude dobar izbor za Real, pre svega finansijski prihvatljiv - pošto se ipak radi o alternativi za Benzemu - a ono što može da bude od vitalnog značaja i da pogura ovaj posao jeste reč trenera Ančelotija.

Marka navodi da italijanski stručnjak izuzetno ceni Brazilca i podseća da je na njegovu inicijativu Bajern pokušao da ga dovede pre nego što je ovaj potpisao za Siti.

"Žezusu je preostalo još godinu dana ugovora što ga takođe svrstava u vrh liste kandidata. To znači da trošak ne bi bio preveliki, a poznato je da Brazilac ne spada u grupu sujetnih igrača i mogao bi da prihvati činjenicu da dolazi kao ispomoć Benzemi", stoji u tekstu ovog lista.

Ono što bi moglo da oteža operaciju jeste Realov neskriveni stav da narednom kupovinom samo "krpi rupu" i da će na dugoročno rešenje sačekati još neko vreme...

"Ideja Realovih glavešina je da reše trenutni problem dok čekaju šta može da se desi sa Halandom i njegovom izlaznom klauzulom koja može da bude aktivirana na leto 2024", piše dalje Marka.

Gabrijel Žezus ima tržišnu vrednost od 50.000.000 evra, ali pretpostavka je da bi ga Mančester Siti pustio za daleko manje novca.

Podsetimo, Brazilac je stigao iz Palmeirasa 2017. godine za 32.000.000, postigao 95 pogodaka i namestio još 46.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Gabrijel Žezus

Obaveštavaj me

Man. Siti
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara