ZI 21

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.01.20. | 17:21

Sada je i zvanično

Zlatan Ibrahimović je novi fudbaler Milana. Sada je i zvanično.

Slavni Šveđanin je jutros doputovao u Milano, uspešno obavio lekarske preglede i potpisao ugovor do kraja godine sa Rosonerima. Uz opciju da saradnja bude produžena za još 12 meseci.

Izabrane vesti

Ibrahimović će u novom klubu nositi dres sa brojem 21. Prvi put u karijeri. Do sada menjao razne brojeve uglavnom je nosio „devetku“ (Ajaks, Juventus, Barselona, Mančester Junajted, Los Anđeles Galaksi), nosio je i „osmicu“ u Interu, u prvom mandatu u Milanu je nosio broj 11, u Pari Sen Žermenu je nosio 18 i 10, a u poslednjoj sezoni u Junajtedu je takođe obukao „desetku“. Sada će nositi broj koji nekada u Milanu nosio Andrea Pirlo.

Ibrahimovič je došao kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Los Anđeles Galaksijem u kojem je proveo dve prethodne sezone. Iako je nedvano napunio 38 godina, ove zime je imao još mnoštvo ponuda. Želeli su ga Napoli, Bolonja, neki engleski i južnoamerički klubovi, ali je presudila želja porodice da živi u Milanu, kao i Zlatanova ambicija da završi karijeru u velikom klubu.

U Milanu je proveo dve sezone (2010/2012) i postigao 56 golova na 85 utakmica. Bio je najzaslužniji za poslednju Milanovu titulu prvaka Italije (2011), a potom je prešao u Pari Sen Žermen u paketu sa Tijagom Silvom.  

Sutra će biti i zvanično predstavljen pred medijima, a očekuje se da debituje 15. januara u kup meču protiv SPAL-a.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara