Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Zicer za Kragujevčane, Piroćanci oslabljeni u Čačku

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.20. | 12:02

Radnički 1923 na stadionu Čika Dača favorit protiv Dinama iz Vranja. Gosti sa jugoistoka Srbije bez nekoliko povređenih fudbalera idu na noge Borcu

Posle osam kola drugoligaškog karavana u Srbiji na čelu su se izdvojili novosadski Kabel i kragujevački Radnički, ekipe koje su istakle kandidatu ru za ulazak u Superligu.

Posle remija prošle nedelje u Novom Sadu, Radnički 1923 na stadionu Čika Dača danas (15.00) dočekuje očajni Dinamo iz Vranja, koji ima samo tri boda i zakucan je za poslednje mesto u Prvoj ligi.

Izabrane vesti

Domaćin je neporažen, a na svom terneu ima maksimalan učinak od 12 bodova i 12 postignutih golova (tri po meču). Ne postavlja se pitanje ko je favorit, ali oprez u redovima domaćina.

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu, tako da nam je apsolutno nebitno ime protivnika. Respektujemo ekipu Dinama, bez obzira na trenutni poredak na tabeli, ali se mi pitamo na svom terenu, tako da očekujem pobedu i nova tri boda”, rekao je Slađan Nikodijević za klupski sajt.

Prethodne nedelje profesionalni ugovor sa Kragujevčanima potpisao je mladi Filip Milikić, dete kluba.

Vranjanci u u velikim problemima, ali ne idu u srce Šumadije sa belom zastavom.

"Radnički je po meni glavni kandidat za ulazak u Superligu. Imamo dosta tehničkih i kadrovskih, ali i problema druge vrste. Šta je tu je, probaćemo da ostanemo neporaženi. Imamo dosta problema, gotovo do poslednjeg trenutka ne znamo da li ćemo i kada krenuti na gostovanje. Daćemo sve od sebe da se vratimo neporaženi. Nemamo mnogo igrača u rotacija. Ne idemo sa belom zastavom”, rekao je pomoćni trener Vranjanaca Nikola Stojanović, prenose Južne Vesti.

U večernjem terminu (18.00) na stadionu kraj Morave Borac dočekuje Radnički iz Pirota. Novi trener gostujućeg tima Nikola Puača debitovao je prošle nedelje pobedom protiv Žarkova (2:1). Gosti u Čačak stižu oslabljeni. Adžibaba ima parne žute kartone, Vukan Đorđević se još uvek nije oporavio. Dimitriju Mijalkoviću je polomljen nos na poslednjoj utakmici. dok je Kamenović odavno van stroja.

Da nevolja bude veća, prvi golman Marko Trkulja ima problem sa kolenom i preti opasnost da duže bude van terena. Niški Radnički je vratio sa pozajmice mlaog čuvara mreže Kojića, pa Pauča za duel sa Borcem ima samo dva “bonus” igrača - mladog golmana Ilića i beka Markovića, piše pirotski portal plusonline.rs.

PRVA LIGA SRBIJE – 9. KOLO

Petak

Zemun - IMT 0:0

Subota

15.00 Jagodina - Železničar P.

15.00: (1,30) Radnički 1923 (4,50) Dinamo V. (11,0)

18.00 (1,60) Borac 1926 (3,60) Radnički P. (5,50)

Nedelja

15.00 Budućnost – Dubočica

15.00 Loznica – Grafičar

15.00 Žarkovo – Kabel

Ponedeljak

18.00 Kolubara – Radnički S. M.

18.00 Trajal – Sloga

***kvote su podložne promenama



tagovi

SrbijaSrbija 2Prva liga SrbijeRadnički KragujevacBorac ČačakRadnički PirotDinamo Vranje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara