Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Zidan: Biće ovo teška godina za nas...

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.20. | 00:53

"Znamo u kakvoj smo poziciji... Isto je bilo i prošle sezone"...

Zvuči poprilično neverovatno, ali pedantni španski statističari su izračunali: Real Madrid se tek drugi put u 118 godina dugoj istoriji vratio kada je do 87. minuta gubio sa 0:2. Prvi put to se zbilo na Anoeti novembra 2005. u domaćoj ligi (pogađali Raul Bravo u 87. i Zinedin Zidan u 88. minutu), a drugi put večeras u Menhengladbahu.

I ponovo je Zizu bio akter, samo sada kao trener. Nema sumnje da ima do njegovog šampionskog gena o kom je posle remija sa Borusijom (2:2) na neki način i govorio. Jer snažan karakter svakako je važan činilac tog šampionskog "materijala".

Izabrane vesti

"Tim je pokazao reakciju, to je ono što je dobro. Šteta što smo primili prvi gol, ali i tada smo verovali da možemo do preokreta. To pokazuje da ova ekipa ima snažan karakter, zato sam veoma ponosan na momke. Uvek želimo da pobedimo, tako da nismo srećni što je nerešeno, a opet - moramo da budemo zadovoljni uzimajući u obzir šta se sve večeras dešavalo i kojim redosledom", kazao je Zidan.

O samom toku utakmice francuski stručnjak nije mnogo govorio...

"Imali smo posed u prvom poluvremenu, nismo dali gol u tom delu, međutim bili smo bolji. Možda smo čak zaslužili malo više od remija. Ali kažem - reakcija je bila dobra posle 0:2, to je važno".

=== KLADI SE NA LIGU ŠAMPIONA ===

Real je poslednji u grupi posle prva dva kola, to nije slika na koji su navijači navikli.

"Znamo u kakvoj smo poziciji... Isto je bilo i prošle godine. Ako budemo igrali kao večeras možemo da se izvučemo. Biće ovo teška godina za nas. Ali danas možemo da budemo ponosni. Gubili smo smo 0:2 na teškom terenu, protiv opasnog protivnika... I nismo poraženi. Da li ćemo proći dalje? Pa... Uveren sam da hoćemo. zapravo, učinićemo sve da tako bude. Miran sam jer smo dali sve od sebe. Danas nema laganih utakmica i to nije fraza. Moramo da nastavimo naporno da radimo. Znam samo da smo na dobrom putu".

Ramos kao napadač?

"Znate svi da može da odigra gore. Uvek donose nešto, tako je bilo i sada. To su resursi koje moramo da koristimo".

Eden Azar vratio se na teren posle duge pauze...

"Tek je počeo da trenira. Plan je da ga polako uvodimo. Imajte strpljenja. Videćemo kako će to ići. Prostora će svakako biti, igraćemo na svaka tri dana", zaključio je Zidan.


tagovi

Zinedin ZidanLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara