Benoa Badijašil (©AFP)
Benoa Badijašil (©AFP)

Zidan našao novog Varana? Real zagrizao za Monakovog štopera

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 09:52

Cena Benoe Badijašila kreće se između 35.000.000 i 40.000.000 evra

Dobro je poznato da je francuska Liga 1)polje ekspertize Zinedina Zidana kada je reč o iskopavanju nebrušenih fudbalskih bisera. Trener Real Madrida se ovoga puta zagledao u 19-godišnjeg štopera Monaka Benou Badijašila, čije ime i prezime nisu nepoznanica najvećim evropskim klubovima. Radi se o 192 centimetra visokom defanzivcu koji važi za jednog od najperspektivnijih igrača svoje pozicije u Francuskoj. Član je i U-19 reprezentacije. Ukratko, novi Rafael Varan... Ako se kockice slože.

Upravo je Zidan 2011. godine preporučio Kraljevskom klubu tada 18-godišnjeg Varana. Lično je započeo pregovore sa Lansom, koji ga je prodao za 10 miliona evra i bonuse, iako su Pari Sen Žermen i Arsenal nudili više novca. Tada je Žoze Murinjo bio trener Reala i ostavio mladog Francuza da stiče iskustvo od Serhija Ramosa, Pepea, Rikarda Karvalja i Raula Albiola. Da skratimo priču, znate šta je sve Varan napravio sa Real Madrid.

Izabrane vesti

Vratimo se na Monakovog vunderkinda. Real Madridu je potreban levonogi štoper koji bi bio uparen sa desnonogim Ramosom, odnosno Varanom. Izgleda da Militao nije položio ispit u debitantskoj sezoni i Real skenira tržište u potrazi za još jednim štoperom (pominju se još Gabrijel iz Lila, Kunde iz Sevilje, Salisu iz Valjadolida, Upamekano iz Lajpciga...). Badijašil je upravo ono što je potrebno klubu sa stadiona Santijago Bernabeu, ali problem je cena koja se kreće između 35.000.000 i 40.000.000 evra. Jedan od razloga je i to što 19-godišnjak ima ugovor sa klubom iz Kneževine do leta 2024. godine, a takođe je i tražena roba za koju su se mnogi raspitivali. Zainteresovan je bio Pep Gvardiola, koji je se u međuvremenu odlučio za Nejtana Akea, pominjala se i Valensija, a konkretno je Monako pre starta prošle sezone odbio ponudu Vulverhemptona tešku 34.000.000 evra.

Generalno, Real Madrid nije klub koji ima problema da plati visoka obeštećenja. Kada su uslovi normalni. Ali gubici koje je prouzrokovala epidemija Kovida-19, usmerili su poslovanje španskog giganta ka politici štednje. Samim tim igrači poput Kilijana Mbapea, Erlinga Halanda i Eduarda Kamavinge moraće još da čekaju na poziv najtrofejnijeg kluba Evrope, a možda će i Badijašil morati da se strpi. Angažovanje mladog Francuza u velikoj meri zavisi od toga da li će Načo ostati u Madridu. U svakom slučaju Zidan i Real će morati konstantno da stražare da neko ne bi ukrao “Novog Varana”.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Benoa Badijašil

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara