Zidan ne veruje u Jovića i to bi mogli da iskoriste Italijani

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.09.20. | 09:35

Trener Reala odlučio da šansu pruži debitantima pre srpskog napadača

Real Madrid je u San Sebastijanu izgubio dva boda. Tako se uvek u Madridu gleda posle Realovih kikseva. Ko god da ja protivnik i ma kakva da je Realova igra.

Sinoć se opet otkrila boljka iz prošle sezone – neefikasnost. Real je ostao bez postignutog gola i podsetio na neke blede partije iz prošlog šampionata. I opet je bilo očigedno da Zidan veruje samo jednom napadaču iako ih ima četvoricu na raspolaganju. Ako Benzema zataji kao što je to bilo sinoć, Zidan neće pokušati uvođenjem drugog napadača.

Izabrane vesti

Luka Jović i Borha Majoral su sinoć ostali ostali na klupi dok Marijano Dijaz nije ni bio u protokolu zbog manje povrede. Od četvorice napadača, Zidan veruje samo u jednog. Kao i prošle sezone. Sinoć je u igru uveo debitante Aribasa i Marvina iako se očekivalo da Jović ili Majoral dobiju makar neki minut. Zidan im ne veruje ni toliko…

“Ne razumem Zidana… Ima napadače na klupi koji su mogli da budu od koristi”, rekao je na televiziji legendarni Santjago Kanjizares.

Madridska Marka piše da distribucija Jovićevih minuta od dolaska iz Nemačke jasan signal da ga Zidan baš i ne voli. Iako on tvrdi da nije tako

“Imam mnogo igrača i danas sam izabrao ove koji su igrali. Nemam ništa protiv Jovića niti bilo kojeg drugog igrača. Nisam želeo da menjam formaciju i zato sam uveo krila”, rekao je sinoć trener Reala.

I nije sporno što Zidan ima neograničeno poverenje u Benzemu, već što Real nema nikakvu opciju B u napadu. Brazilska krila Rodrigo i Vinisijus imaju ogroman potencijal, ali im je realizacija Ahilova peta. Ne postižu golove. U Madridu se nadaju da bi Marko Asensio i Eden Azar uskoro mogli da budu od koristi za rešenje ovog problema kao to su to nekada bili Kristijano Ronaldo i Geret Bejl. Onda bi i Benzemi bilo lakše…

Golovi su veliki problem Reala, a Zidan ne vidi rešenje u Joviću, Majoralu ili Dijazu. Štaviše, ne bi imao ništa protiv da Real do kraja prelaznog roka proda svu trojicu i da dovede jednog napadača kao zamenu. Čak madridski mediji šuškaju da je Zidan sinoć namerno uveo sa klupe debitante iz omladinskog tima kako bi poslao neku verstu poruke rukovodstvu kluba da nema dovoljno igrača u rotaciji i da su mu potrebna prava pojačanja.

Jovićev status je svakako loš i ima još dve nedelje da ga promeni. Sirene iz Italije su sve jače. Milan je odavno istakao kandidaturu za njegovo dovođenje. Ali pod uslovom da bude dvogodišnja pozajmica. Rosonerima je potreban još jedan špic pored Ibrahimovića, a Jović bi pored švedskog veteran svakako imao veću minutažu nego pored nedodirljivog Benzeme.

Danas se pominje da je i Roma zainteresovana. Takođe na pozajmicu s pravom otkupa. Danima traje neizvesnost oko odlaska Džeka i dolaska Milika. Poljak nikako da prelomi i potpiše pa je Roma zapretila da će krenuti po Jovića ako Milik uskoro ne odluči. 


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2020Zinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara