©Reuters
©Reuters

Zidan odbio Marselj jer mu se ne sviđa trenutni projekat

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.09.23. | 13:44

Pablo Longorija nije ubedio legendarnog asa

Prošlo je svega nekoliko sati od imenovanja Đenara Gatuza na mesto šefa struke Olimpika iz Marselja, ali Italijan nije bio primarni cilj uprave kluba kojim trenutno predsedava Pablo Logorija.

Kako piše Mundo Deportivo, klub sa Velodroma je pored Kristofa Galjtjea kontaktirao i legendarnog Zinedina Zidana, ali je dobio negativan odgovor, pošto nekadašnji strateg Real Madrida nije bio ubeđen u kvalitet aktuelnog klupskog projekta.

Izabrane vesti

Zizu je rođen u Marselju, ali nikada nije zaigrao za klub, već je stasao u Kanu, iz kojeg je potom išao u Bordo, Juventus i Real Madrid, u međuvremenu postavši jedan od najboljih veznih igrača u istoriji fudbala. Sa Kraljevskim klubom je u prvom mandatu tri puta uzastopno bio šampion Evrope kao trener, ali po povratku na Santijago Bernabeu nije bio toliko uspešan. Iz Madrida je otišao u junu 2021. godine i od tada nema klub.

U protekle dve godine Zidan se povezivao sa Pari Sen Žermenom, dok bi povratak u Real Madrid ponovo mogao da bude aktuelan narednog leta, pošto odlazi Karlo Ančeloti. Ipak, čini se da je Ćabi Alonso prvi pik uprave Kraljevskog kluba.

Mundo Deportivo ne isključuje ni mogućnost da Zidan u budućnosti preuzme i Olimpik iz Marselja, posebno ako se bude obistinila priča oko preuzimanja kluba od strane saudijskog princa Bin Salmana, koji je vlasnik engleskog Njukasla. Veruje se da bi u toj situaciji legendarni Francuz bio otvoreniji za razgovore sa klubom iz rodnog grada.


tagovi

Zinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara