Zidanovi saveti Vinisijusu (©Reuters)
Zidanovi saveti Vinisijusu (©Reuters)

Zidan, Vinisijus i mobilni telefon

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 14:19

Kako je mladi Brazilac pao u senku...

Poput Luke Jovića, Brazilac Vinisijus Žunior mesecima unazad pokušava da se nametne Zinedinu Zidanu za značajniju minutažu u ekipi Real Madrida. Za razliku od našeg reprezentativca koji je imao pehove sa povredama i koronom, 20-godišnji Južnoamerikanac sam je kriv za trenerovo nepoverenje, piše AS.

Problem je nastao još početkom avgusta, uoči revanša osmine finala Lige šampiona sa Mančester Sitijem. Madriđani su jurili 1:2, Eden Azar je, po običaju od dolaska u Real, bio daleko od forme, pa je mladi Brazilac očekivao da će on biti taj koji će upotpuniti trojku u napadu uz Karima Benzemu i Rodriga. Nije, međutim, i Zidan tako mislio.

Izabrane vesti

Šansu od starta ponovo je dao Azaru, a razočarani Vinisijus je tokom trenerovog govora pred utakmicu više gledao u mobilni telefon, nego što je pratio Zidanove reči, navodi španski list. Nije Francuz reagovao, ali je zapamtio. Brazilac ne samo da nije bio starter kao što se nadao, već uopšte nije išao na zagrevanje te večeri. Umesto Belgijanca u 83. minutu ušao je Luka Jović, dok je prethodno Rodriga zamenio Asensio. Kako bilo, Real je opet poražen 1:2...

Daleko od toga da je Zidan u potpunosti otpisao brazilskog napadača, sakupio je Vinisijus 15 nastupa ove sezone u Primeri i šest u Ligi šampiona, ali mu je ukupna minutaža 996 minuta. Prosečno, 11 celih utakmica. Za to vreme dao je tri i namestio tri gola.

Luka Jović je izabrao povratak u Ajntraht na pozajmicu, a videćemo kako će se odvijati situacija sa igračem plaćenim Flamengu 45.000.000 evra leta 2018. Posebno jer se Eden Azar vraća iz povrede.



tagovi

Zinedin ZidanVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara