Foto: Starsport
Foto: Starsport

Žigić se vratio na klupu, Proleter izbegao kaznu i overio opstanak

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.05.21. | 17:05

Strateg nakon tri propuštena kola ponovo za kormilom Novosađana

Pobedom nad Inđijom (5:0) Proleter je kolo pre kraja uplovio u mirnu luku, a Novosađane je do definitivnog opstanka u Superligi sa klupe vodio Branko Žigić, strateg koji je propustio prethodna tri prvenstvena izazova.

Trener koji je kormilo kluba sa Slane bare preuzeo u septembru 2019. godine nije se našao na klupi u susretima sa Partizanom (1:3), Javorom (1:1) i Radnikom (3:0), a uoči duela sa crno-belima na zvaničnom Instagram profilu kluba, jedinom oficijelnom vidu glasila Proletera, potvrđena su pisanja medija da je Žigić podneo ostavku.

Izabrane vesti

Rastanak, iako je posle njega, na konferenciji nakon utakmice sa crno-belima, Žigićev privremeni zamenik Sekula Rašiovan "poželeo sreću bivšem šefu stručnog štaba", ispostavio se kao privremeni jer se posle 16 dana stari-novi strateg ipak vratio na klupu.

Prema nezvaničnim navodima, Žigićev povratak je posledica odluke Upravnog odbora Proletera da ne prihvati ostavku, a Novosađani, osim što su i matematički izborili opstanak, tako su izbegli eventualnu kaznu s obzirom na to da je prema pravilima Superlige, klubu dozvoljeno da najviše tri uzastopna kola igra bez trenera sa PRO licencom na klupi.


tagovi

Branko Žigić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara