(©Reuters)
(©Reuters)

Zijeh je dobio rat: Halilhodžiću otkaz u Maroku

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.08.22. | 15:26

Treći put u karijeri Vaha smenjen pred Mundijal

Dobio je Vahid Halilhodžić bitku protiv najboljih igrača Maroka tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, odveo je reprezentaciju u Katar i bez njih. Ali je izgubio rat...

Pritisak oko, pre svih, Hakima Zijeha, kojeg je Vaha sklonio iz državnog tima, bio je preveliki, pa je danas stigla zvanična informacija da je Halilhodžić dobio otkaz.

Izabrane vesti

Dve strane su se dogovorile oko prekida saradnje. Razlog su razlike i drugačiji pogledi na budućnost“, stoji, pored ostalog, u saopštenju Fudbalskog saveza Maroka.

Natezanje oko toga da li će Vaha voditi reprezentaciju na Mundijalu trajala su maltene od dana kada je izboren plasman na šampionat. Ni navijači nisu bili oduševljeni što ne mogu u državnom timu da gledaju najbolje igrače svoje zemlje.

Odluka o prekidu saradnje doneta je maltene u poslednjem trenutku, da bi novi selektor, a sve informacije govore da će to biti Valid Regragui, bivši trener Vidad Kazablanke, imao dovoljno vremena da upozna i spremi tim.

Maroko će na Mundijalu igrati u grupi F sa Belgijom, Kanadom i Hrvatskom.

A, Vahid Halilhodžić je treći put doživeo da izbori plasman na Svetsko prvenstvo i da onda dobije otkaz, da ne vodi tu selekciju na velikom takmičenju. Prethodno je istu sudbinu doživeo u Obali Slonovače i Japanu. Jedini put kada je bio akter Mundijala, bosanski trener je bio na klupi Alžira. 


tagovi

Vahid Halihodžićreprezentacija MarokaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara