Andre Pjer Žinjak (©Reuters)
Andre Pjer Žinjak (©Reuters)

Žinjak preskače Nekaksu, Tigres razmišlja o Kataru i sprema veliko pojačanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 00:27

Sva je prilika da će Francuz propustiti i treći meč zbog povrede, kako bi bio spreman za Svetsko klupsko prvenstvo

Fudbaleri Tigresa će u noći između četvrtka i petka dočekati Nekaksu u četvrtom kolu meksičke Klausure (04.00). Osvajač Konkakaf Lige šampiona je u prva tri kola zabeležio dve pobede i poraz i na petom je mesto na tabeli, dok je Nekaksa pretrpela dva poraza i ostvarila trijumf protiv Atletiko San Luisa, pa sa tri boda sedi tik ispod plej-of zone.

Jasno, Tigrovi u meč ulaze kao veliki favorit, ali sva je prilika da trener Rikardo Fereti ponovo neće moći da računa na najboljeg igrača Andre Pjer Žinjaka. Francuz se povredio posle utakmice prvog kola sa Leonom (2:0), u kojoj je upisao i prvenac u novoj sezoni, vratio se treninzima, ali meksički mediji ističu da su male šanse da se nađe u postavi za večerašnji duel, jer ekipu iz San Nikolasa početkom februara čeka premijerno učešće na Svetskom klupskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Žinjak će se tako spremati za duel sa Ulsan Hjundaijem, koji je na programu četvrtog februara u okviru četvrtfinala, a zlatno-plavi žele da ostave što bolji utisak, pa bi mogli da angažuju i novo pojačanje. Prelazni rok u Meksiku je okončan, pa tako prema tamošnjim pravilima Tigres može samo da potpisuje strane igrače ili Meksikance koji nastupaju u inostranstvu. Opcija su takođe i domaći igrači koji u prva tri kola nisu upisali nastup.

Želja uprave je Orbelin Pineda iz Kruz Azula, ali zbog gore-navedenih pravila njegovo angažovanje je nemoguće. Tako su se okrenuli ka ideju da u svoje redove dovedu stranca, ali će prvo morati da se reše jednog iz svojih redova, pošto ih imaju 11 registrovanih, što je maksimalan dozvoljen broj za strance u meksičkoj prvoj ligi. Razmišljaju o brojnim opcijama, a Mediotiempo prenosi da je na radaru kluba i bivši fudbaler Lestera i moskovskog CSKA Ahmed Musa. Nigerijac je nedavno ostao bez kluba, raskinuo je saradnju sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije i slobodan je u izboru sredine.

Što se tiče duela između Nekakse i Tigresa, sastav iz Agvaskalijentesa je poslednji put slavio još 2016. godine. Prethodni put ove dve ekipe sastale su se u julu prošle godine, Tigres je bio ubedljiv (3:0) zahvaljujući golovima Žinjaka (2) i Eduarda Vargasa. Obojica ovoga puta neće biti akteri duela sa Električarima, Francuz se čuva za Svetsko klupsko prvenstvo, dok je Čileanac napustio klub i pojačao Atletiko Mineiro.

MEKSIKO, KLAUSURA - 4. KOLO

Petak

04.00: (1,62) Tigres (3,50) Nekaksa (5,60)

Subota

04.30: (2,80) Mazaltan (3,15) Pačuka (2,45)

Nedelja

02.00: (1,98) Gvadalahara (3,30) Huarez (3,70)

04.00: (1,98) Kruz Azul (3,35) Keretaro (3,60)

04.05: (2,30) Tihuana (3,20) Toluka (3,00)

19.00: (2,15) Pumas (3,25) Atlas (3,25)

Ponedeljak

02.05: (2,05) Santos Laguna (3,30) Amerika (3,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TigresAndre Pjer ŽinjakAhmed MusaZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara