Olivije Žiru (©Reuters)
Olivije Žiru (©Reuters)

Žiru i Milan zakazali sastanak: Na putu do dogovora stoji 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 13:16

Očekuje se da Francuz produži ugovor na godinu dana

Neophodna su Milanu pojačanja za sledeću sezonu ukoliko želi da se ponovo uključi u trku za trofej Serije A i učini nešto više na međunarodnoj sceni. Odbrana titule nije uspela, a poput većine italijanskih klubova, Rosoneri nisu baš u prilici da razmišljaju o bombastičnim imenima i najboljim igračima Evrope.

Obnova ekipe neće biti lak posao, videlo se to i letos na primeru višemesečne jurnjave za Šarlom de Ketelarom, plaćenom 32.000.000 evra, a bez konkretnog doprinosa napretku tima. Moraće Paolo Maldini i ostatak sportskog sektora zaduženog za transfere dobro da se pomuči narednih meseci da pronađe adekvatne igrače za crveno-crni dres. U međuvremenu, probaće nekadašnji kapiten da zadrži ono što Stefano Pioli ima na raspolaganju, a da valja.

Izabrane vesti

Zato su u klubu, po informacijama Gazete delo Sport, za četvrtak zakazali sastanak sa Olivijeom Žiruom. Iskusnom napadaču na leto ističe ugovor, ali bez obzira na to što 30. septembra puni 37 godina na San Siru žele da ga zadrže još jednu sezonu, uz opciju produžetka na drugu.

Navodno Žiru nema ništa protiv ostanka, s tim da traži povišicu na platu koja trenutno iznosi 3.500.000 evra godišnje neto. Smatraju veteran i njegovi zastupnici da, bez obzira na godine, zaslužuje da ima primanja kao 10 godina mlađi - i dosta neefikasniji - Divok Origi, koji po ugovoru godišnje ima 4.000.000 evra neto.

Poređenja radi, Francuz je ove sezone u 27 nastupa dao 10 i asistirao za šest golova, a Belgijanac je u 19 utakmica dao dva i nemestio jedan gol. Gledajući minutažu, Žiru jeste proveo tri puta više vremena u igri, ali čak i uzimajući u obzir probleme s povredama koje je imao tokom sezone, mnogo više očekivalo se od Origija po letošnjem dolasku iz Liverpula.

Imajući sve u vidu, 500.000 evra ne bi trebalo da bude prepreka za nastavak saradnje Milana i Olivijea Žirua.


tagovi

Olivije Žiruac milanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara