Žiru pristaje na transfer, hoće u Inter

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 12:52

Izgleda da je potraga za špicem na Meaci završena...

Pre nekoliko dana pisali smo o spisku želja koji je Antonio Konte dostavio Interovoj upravi kako bi Nerazuri u drugom delu sezone bili konkurentni na sva tri fronta. Kao jedan od prioriteta italijanski stručnjak naveo angažovanje trećeg napadača. Posle teže povrede Aleksis Sančez je ispao iz rotacije i knjiga je spala na dva slova (Lukaku i Lautaro), a Konte je mišljenja da mu je pod hitno potrebna alternativa, pre svega za snažnog Belgijanca. 

Kao prvu metu Italijan je označio Olivijea Žirua, s kojim je radio poslednjih šest meseci svog boravka na Stamford Bridžu. Bilo je na tom spisku i nekih opcija B, C, D, međutim Gazeta delo sport u današnjem izdanju navodi da je iskusni francuski golgeter navodno pristao da u januaru promeni sredinu. 

Izabrane vesti

Žiru je tek treća opcija kod Frenka Lamparda, posle Tamija Abrahama i Mišija Batšuajija, retko dobija šansu (ove sezone samo 210 minuta svim takmičenjima) i preti mu ozbiljna opasnost da izgubi status standardnog reprezentativca. Otuda bi takve tvrdnje mogle da imaju utemeljenje. Takođe, Francuz ima već 33 godine i Inter mu je verovatno jedna od poslednjih šansi da ostane u društvu najboljih, klubu koji igra i koji će igrati Ligu šampiona. 

Uzimajući u obzir činjenicu da Lampard ne računa na njega, odnosno da mu ugovor ističe za manje od godinu dana, pretpostavka je da Žiru ne bi trebalo da košta više od 7.000.000 evra. To bi bila maksimalna cena, mada se pominjala i nešto manja suma. Taj izdatak nije nikakav problem za Inter...

Ono što bi mogla da bude realnija prepreka jeste Žiruova plata, koji u Čelsiju uz sve bonuse trenutno iznosi 8.000.000 evra. Razume se da Italijani ne bi mogli da plate ni izbliza toliko, ali uzdaju se u razum francuskog veterana i realno rasuđivanje, jer objektivno - u 33. godini teško bi mogao da pronađe bolji, ili ako je adekvatnije, atraktivni angažman od ponuđenog u Interu. O sportskom motivu da ne govorimo...

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara