Andrija Živković (Printscreen)
Andrija Živković (Printscreen)

Živković rešeta samo velikane: Gol Arisu u gradskom derbiju kao uvertira za Olimpijakos (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 17:47

Deseti prvenstveni gol Srbina od dolaska u Solun

Ako je u ligaškom delu sezone uglavnom pogađao protiv niže i srednje klase grčkog fudbala, u plej-ofu Andrija Živković rešeta usključivo protiv velikana. Solunski derbi sa Arisom srpskom reprezentativcu bio je poligon za prekid mini serije od dva meča bez pogotka, njegovim golom u finišu utakmice osigurana je pobeda koja garantuje nastup kvalifikacije za konferencijsku Ligu naredne sezone - 2:0.

Pogađao je nekadašnji fudbaler Partizana dva puta protiv AEK-a u pobedi 3:1 na startu plej-ofa, onda je sa dva pogotka počastio Olimpijakos i sam doneo trijumf crno-belima, da bi tokom popodneva zatresao mrežu gradskog rivala koji je produbio seriju utakmica bez pobede na četiri.

Izabrane vesti

Na pogodak se čekalo do 69. minuta. Sedam minuta ranije u igru je ušao Mihael Krmenčik, pa iznudio penal koji je u gol pretvorio Stefan Švab. Austrijanac je poprilično traljavo šutirao, ali je imao sreće da lopta prođe ispod golmana Hulijana. Tako je i drugi put zaredom bio koban po Aris. Nisu gosti imali previše prilika, ali im je za svaki slučaj sudbinu zapečatio Andrija Živković. Prvi minut nadoknade, pas Mihaja, i lagana završnica srpskog krila.

Deseti prvenstveni, 14. gol otkako je stigao u Solun i odlična uvertira za derbi sa Olimpijakosom. Duel sa šampionom države kroz tri dana biće borba za prestiž i zagrevanje za ono što sledi 22. maja u Atini - finale kupa, takođe sa pirejskim crveno-belima.





tagovi

PAOKAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara