Andrija Živković (©Reuters)
Andrija Živković (©Reuters)

Živkovićev procvat: Sa dva gola srušio AEK, igra najbolju sezonu u karijeri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 20:43

Pronašao je PAOK žicu srpskom fudbaleru, koji nastavlja da pruža sjajne partije u dresu kluba iz Soluna

Veliki derbi grčkog prvenstva odigran je večeras na Tumbi, a prva zvezda utakmice između PAOK-a i AEK-a bio je srpski reprezentativac Andrija Živković. Bivši igrač Partizana i Benfike je bio dvostruki strelac u pobedi sastava iz Soluna (3:1), a tako je došao i učinka od sedam golova u Super ligi i 10 u svim takmičenjima.

Posle četiri godine za zaborav u redovima Benfike stigao je početkom septembra minule godine u PAOK kao slobodan igrač. Sada je jasno da je napravio sjajan izbor. Prijaju mu crno-bele boje, pa se već sada može reći da igra jednu od najboljih, ako ne i najbolju sezonu u karijeri. Više pogodaka u toku jedne takmičarske godine postigao je samo jednom (2015/16, Partizan), a do kraja tekuće je ostalo još par meseci.

Izabrane vesti

Ne oslikava se njegova odlična igra samo u golovima, upisao je i sedam asistencija u dresu kluba iz Soluna, odlično se razume sa saigračima i ponovo deluje nezaustavljivo na terenu. Na svojoj koži je njegov neosporni kvalitet najpre osetio PSV, još početkom sezone u Ligi Evrope (dva gola i asistencija), a sada je i AEK bio nemoćan protiv srpskog fudbalera, koji nema nameru da stane.

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE

Večeras je najpre u trećem minutu pronašao put do protivničke mreže. Posle centaršuta iz slobodnog udarca Šviderski je glavom prosledio loptu do Živkovića, uhvatio je bivši as Partizana volej na ivici peterca i savladao nemoćnog Atanasijadisa. Šviderski je potom na isteku pola časa igre povisio na 2:0, ali je pogodak polsjkog napadača poništen posle intervencije VAR-a. To su Atinjani iskoristili da poravnaju rezultat u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je dobar period u igri ekipe Manola Himeneza pogotkom krunisao Nelson Oliveira.

U idealnom trenutku su gosti poravnali, ali je domaćin bio rešen da pokaže rivalu ko se pita na Tumbi. Samo što su krenuli sa centra, fudbaleri PAOK-a su stigli do izjednačenja. Colis je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu u kazneni prostor rivala, na pravom mestu se našao Šviderski, koji odličnom reakcijom vraća prednost domaćoj ekipi. Nade AEK-a da može do boda ugasio je svojim drugim pogotkom Živković. Krenula je kontra sastava iz Soluna na nekih 30 metara od njihovog gola, Krmenčik i Živković su ostali u situaciji dva na dva sa štoperima gostujuće ekipe, Čeh je poslao pravovremen pas ka Srbinu, ovaj pobegao odbrani ekipe iz glavnog grada i rutinski udarcem u bliži ugao stavio tačku na derbi.

PAOK je tako na najbolju mogući način otvorio ple-of fazu i sada ima dva boda više od večerašnjeg rivala u borbi za mesta koja vode u Konferencijsku ligu. Olimpijakos je ipak predaleko (20 bodova) i samo je pitanje vremena kada će biti krunisan.


GRČKA, PLEJ-OF - 1. KOLO

Nedelja

Asteras - Panatinaikos 2:2 (0:0)

/Fernandez 84, Papadopulos 90+7 - Makeda 58, 59/

Olimpijakos - Aris 1:0 (1:0)

/Masuras 38, Lala 41 c.k./

PAOK - AEK 3:1 (1:1)

/Živković 3, 89, Šviderski 46 - Oliveira 45+4/



tagovi

GrčkaPAOKAEKAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara